Vetverbranders

0
2659
vetverbranders

Natuurlijk heb je vitamines nodig. Maar je kan ze ook gebruiken om vet te verbranden. De zogeheten vetverbranders. Lees nu alles over de combinatie van vitamines en vetverbranders.

Vitamines en vetverbranders

Elk lichaam heeft vitamines nodig om goed te functioneren. Vitamine A bijvoorbeeld, zorgt voor een gezonde huid, haar en nagels. Vitamine D zorgt er voor dat er calcium uit onze voeding wordt opgenomen, om de botten sterk te houden. Dit zijn opbouwende vitamines. Welke vitamines helpen je nu om vet te verbranden?

Vitamine C supplement

Vitamine B

De B vitamines bestaat uit 8 verschillende soorten. Zij zetten vet om in energie. Dus echte vetverbranders! De B vitamines zetten koolhydraten en eiwitten om in energie. Zonnebloempitten, lever en kip bevatten een grote hoeveelheid van deze vetverbranders.

Vitamine A en D

Deze vitamines zijn betrokken bij de vetstofwisseling. Er zitten veel goede stoffen in eigeel, maar de A en D oplosbare vitamines hebben een groot aandeel in dit product en werken prima als vetverbrander.

Vitamine C

Vitamine C helpt de vetverbranders op gang te houden. Door vitamine C worden vetdeeltjes uit voedsel afgebroken. Iedereen denkt altijd dat deze vitamine alleen in fruit voorkomt. Het is echter, om fruitsuikers te vermijden, beter om spruitjes, boerenkool, zwarte bessen en paprika te eten. Deze voedingsmiddelen bevatten ook veel vitamine C.

Calcium

Calcium is een ware vetverbrander. Kaas, sardientjes, chiazaad en sesamzaad zitten vol met de calcium vetverbrander. Wanneer er veel calcium in je vetcellen zitten, verbrand je des te meer je lichaamsvetten. De verhoging van temperatuur die ontstaat door de inname van calcium werkt als een vetverbrander.

Omega-3 vetzuren

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen met overgewicht sneller afvielen met de inname van Omega-3-vetzuren. Deze vetverbranders zitten in voedingsmiddelen als vette vis, noten en spinazie. Elke dag van deze vetverbranders toevoegen aan je menu en je zult de overtollige pondjes kwijtraken.

Vitamines en mineralen helpen mee als vetverbranders

Bovenstaande vitamines en mineralen helpen als vetverbranders, omdat ze enzymen aan het werk zetten het overtollige lichaamsvet te verbranden. Eet je niet de juiste of onvoldoende vitamines dan gaat afvallen een stuk moeilijker.

Producten met natuurlijke vetverbranders

Alles draait er om bij afvallen, dat je voedsel binnenkrijgt wat is voorzien van de natuurlijke vetverbranders. Met de bovenstaande voorbeelden van vitamines kom je al een heel eind. Elke dag vers voedsel als groenten, aardappels, vlees, noten en melkproducten, zullen overtollig lichaamsgewicht op den duur laten verdwijnen. Er zijn echter ook nog een aantal producten die kunnen helpen de vetverbranding op gang te helpen.

Koffie

Koffie bevat cafeïne wat het metabolismeproces beïnvloed. Alles verbrand door het drinken van koffie sneller, dus ook de overbodige vetten die in je lichaam aanwezig zijn. Het drinken van koffie geeft energie, je gaat harder sporten en verbrand dus meer calorieën. Koffie is een natuurproduct wat je elke dag kunt drinken. Te veel koffie is ook weer niet goed. Dit kan namelijk slapeloosheid veroorzaken.

Rucola-sla

Alle slasoorten zijn gezond. Elke dag wat rauwkost stimuleert de darmen. Rauwkost bevat veel vezels. Kaempferol is een stofje wat veel voorkomt in rucola. Deze natuurlijke vetverbrander zorgt voor positieve effecten op het metabolisme in de spiercellen.

Andijvie

Andijvie is op het gebied van de vetverbranders een waar superfood. Een paar keer per week andijvie eten bevordert het afvallen. Vitamine K die deze groentensoort in hoge mate bevat, zorgt voor de opname van voedingsstoffen die de vetverbranders aanzet tot een sneller metabolisme.

Zoete aardappels

Zoete aardappels nemen steeds meer toe in populariteit. Dat is ook geen wonder, vetverbranders in deze groente verrichten goed werk. Door het eten van de zoete aardappel zal de bloedsuikerspiegel langzaam stijgen. Het betacaroteen in de zoete aardappel is de bouwstof voor vitamine A. Vitamine A geeft je een mooie huid, weerstand en is goed voor je ogen.

Calcium, de natuurlijke vetverbrander

De vetverbrander calcium, is een krachtige mineraal die de afbraak van lichaamsvet stimuleert. Melk, kaas, yoghurt, peulvruchten en het superfood quinoa, bevatten ontzettend veel van deze vetverbranders. Lekker eten en drinken en ook nog gebruik maken van de vetverbrander die deze producten bevatten!

Chilipepers

Houdt je van pittig, dan zijn de vetverbranders die chilipepers bevatten, uitermate geschikt! De stof capsaïcine is een vetverbrander die in andere producten niet te vinden zijn. Calorieën worden sneller verbrand en vet smelt als het ware weg door de hitte.

Volkoren producten

Volkorenproducten zorgen ervoor dat je bloedwaardes laag blijven. Dit komt door de vele vezels die deze producten bevatten. Een bruine boterham geeft een vol gevoel. Samen met de vetverbranders die volkorenproducten bevatten is de bruine boterham nog steeds favoriet onder de afvallers.

Vlees en vis

Vlees en vis bevatten veel eiwitten. Er is weinig energie nodig om deze eiwitten te verteren. Koolhydraten en vetten vragen veel meer. Vis zorgt ook nog eens voor de broodnodige Omega-3 vetzuren. Als vetverbranders, zijn vis en vleesproducten dus goed in een caloriearm dieet toe te passen.

Eieren

Vroeger werden eieren gezien als ongezond, omdat er veel cholesterol in de eidooier zou zitten. Daar is men van teruggekomen. Eieren zijn een prima bron van eiwitten en een hele goede vetverbrander. Het eten van een gekookt ei geeft een vol gevoel.

Kokosolie

In een dieet waar niet of weinig koolhydraten worden gebruikt, wordt aangeraden om kokosolie te gebruiken. Kokosolie verhoogt het goede HDL en vanwege de middellange keten vetten is het een goede vetverbrander.

Vet verbrander door het metabolisme te verhogen

Vetverbranders komen in veel producten voor en zorgen dat het metabolisme hoger wordt. Ook elke dag sporten helpt hier aan mee. Verschillende soorten thee, appelcider azijn en Griekse yoghurt zijn ook voorzien van de vetverbranders die we nodig hebben om af te vallen.
Het is natuurlijk altijd belangrijk om gezond maar vooral ook lekker te eten met de benodigde vitamines en mineralen. Vetverbranders die in bepaalde producten zitten helpen wel om pondjes kwijt te raken maar zijn niet de hoofdmoot om af te vallen. Vetverbranders zijn óók de sportschool, dat hardloop- of wandelrondje of in ieder geval elke dag dat uurtje beweging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here