Maak kennis met Intermittent Fasting

0
2922
afvallen

Het kan zijn, dat jij al een aantal manieren hebt geprobeerd om af te vallen. Niet elke manier werkt bij iedereen, vandaar dat het altijd even zoeken is naar wat voor jou het fijnste is. Wanneer je effectief en relatief snel een aantal kilo’s kwijt wilt, is dit misschien wel dé perfecte manier voor jou. In dit artikel leggen wij je uit wat intermittent fasting is, wat het inhoudt en waarom dit nou zo goed werkt.

Wat is Intermittent Fasting?

Intermittent fasting komt erop neer dat jij op vaste tijden, geen voeding tot je neemt. Oftewel, je vast op bepaalde momenten van de dag. Er bestaan verschillende vormen van intermittent fasting. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om, om de dag veel minder te eten. Op een dag waarop je minder eet, zou je minder dan 25% aan je normale caloriebehoefte kunnen eten. Daartegenover dien je dan wel een dag te zetten waarop je normaal eet.

Naast het om de dag vasten, kan je ook op vaste dagen in de week vasten, dit wordt periodiek vasten genoemd. Je eet dan bijvoorbeeld 5 dagen de normale hoeveelheden en 3 dagen 25% van jouw caloriebehoeften. De makkelijkste vorm van intermittent fasting, is wel de dagelijkse variant. Dan eet je elke dag pas wanneer er 16 uur tussen je diner van de vorige dag en je ontbijt zit! Met intermittent fasting val je wel degelijk af, mits je over het algemeen, in totaal minder calorieën binnenkrijgt dan wat jij per dag verbrand.

Waar dien jij op te letten als je intermittent fasting een kans wilt geven?

Het is het belangrijkste dat jij zelf goed in de gaten houdt, dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Let daar dan extra goed op, op de dagen dat je normaal eet en niet op de calorie inname let. Het is namelijk altijd zaak, dat jij op een gezonde en verantwoorde manier afvalt. Het gaat er niet per se om, dat je snel veel lichter bent. Het gaat erom dat je resultaten merkt en dit kunt vasthouden voor de lange termijn. Kilo’s die er snel afvliegen, komen er immers ook snel weer aan!

Ga vooral voor wat voor jou werkt

Het hoeft niet per se zo te zijn, dat er maar één manier is om af te vallen. Voor jou werkt wellicht een combinatie van twee of meerdere manieren. Intermittent fasting kan je in ieder geval moeiteloos afwisselen met shapewear, klik hier voor meer informatie over deze manier van afvallen! Er wordt altijd geadviseerd om rustig verschillende afval methoden te proberen, zo lang je het een kans geeft, kom je er vanzelf achter of het voor jou werkt. Denk in ieder geval niet, dat je jezelf moet pushen of dingen moet ontzeggen. Ga altijd voor een gezonde en veilige manier wanneer jij wat kilo’s wilt verliezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here