In de winter genieten van je tuin

0
1307
barrelsauna in de tuin

In de zomer zijn we natuurlijk met zijn allen de hele dag buiten als het zonnetje zich laat zien, maar in de winter is dat een stuk minder. De temperatuur is flink gedaald, de bloemen staan niet meer in bloei en er hangen geen blaadjes meer aan de boom. Toch kun je ook in de winter genieten van je tuin. Hoe je dat doet, laten wij je zien.

Zorg voor een beschutte plek in je tuin

Wanneer je zorgt voor een beschutte plek in je tuin, kun je hier ook prima zitten in de winter. Zeker als er een dak aanwezig is, is het prima te doen omdat je dan in ieder geval al droog zit. Daarnaast kun je ook heel goed een heater aanschaffen en deze onder het dak plaatsen. door de heater zal de warmte onder het dak blijven hangen, zodat jullie gewoon buiten kunnen blijven zitten.

Wil je het liefst helemaal geen kou voelen, maar toch het gevoel hebben dat je buiten zit, dan kan dit ook door middel van een serre. Wel moet je hier genoeg ruimte voor hebben, want een serre wordt tegen je woonkamer aan geplaatst. Heb je een kleine tuin, dan is dit niet aan te raden omdat je dan helemaal geen tuin meer overhoudt.

Een sauna laten plaatsen

Een andere manier om te genieten van je tuin in de winter, is door het plaatsen van een sauna. Heb je hier nou niet zoveel ruimte voor, dan is een barrelsauna een goede optie. Deze heeft namelijk een mooie, ronde vorm waardoor hij niet zoveel ruimte inneemt. Daarnaast is het natuurlijk een echte eye-catcher en zal hij sneller opwarmen door zijn vorm.

De barrelsauna’s van Saunakoning zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Je kunt er prima alleen in zitten, maar ook met je partner. Daarnaast zijn er sauna’s verkrijgbaar voor wel zes personen, zodat je er met je hele familie van kunt genieten.

Wintervaste planten

Het oog wil natuurlijk ook wat, en in de winter is er vaak niet zo veel in te tuin te zien. Wil je nou niet alleen in de lente en zomer kunnen genieten van alle kleuren en geuren in je tuin, maar ook in de winter, dan zijn wintervaste planten een goed idee. Zorg ervoor dat deze strategisch worden geplaatst zodat je op meerdere plekken in je tuin kunt genieten van je planten.

Decoraties gebruiken in de tuin

Decoraties zorgen er vrijwel altijd voor dat iedere ruimte wat meer naar voren komt, en dat is met de tuin ook zeker zo. In de winter wordt het vroeg donker, en dat is juist voor je decoratie erg leuk. Hang sfeerverlichting op in je tuin, bijvoorbeeld langs de schutting of overkapping, en plaats sommige lampjes zo dat bepaalde dingen expres verlicht worden. Op die manier heb je ook in de winter nog wat leuks om naar te kijken als het al om vier uur in de middag donker is buiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here