Afvallen met een detox sapkuur

0
1727
afvallen vrouw

Wanneer je te kampen hebt met overgewicht, dan is het zeker aan te raden om alles uit de kast te halen om hier iets aan te doen. Zeker als je structureel overgewicht hebt over een langere periode kan dit namelijk leiden tot grotere schade aan de gezondheid. Zo is de kans op het ontstaan van talrijke ziektes groter als je overgewicht hebt dan wanneer je op je streefgewicht zit.

Het strijden tegen overgewicht kun je op verschillende manieren aanpakken. Uiteraard is het belangrijk dat je voldoende beweegt en sport. Ook het hanteren van een vast dag- en nachtritme, het pakken van genoeg rust en slaap en het vermijden van stress zijn factoren die hierbij meespelen. Daarnaast vormt je voeding natuurlijk een cruciale factor in het ontstaan en (hopelijk) verdwijnen van overgewicht.

Als je wat betreft het bestrijden van overgewicht snel resultaat wilt boeken, dan kan dat waarschijnlijk het best door je voedingspatroon aan te passen. Uiteraard is structureel gezond en verantwoord consumeren dan essentieel. Bovendien kun je via incidentele acties grote resultaten boeken. Een goed voorbeeld van zo’n incidentele actie bestaat uit een zogeheten detox sapkuur. Zo’n sapkuur houdt in dat je enkele dagen (doorgaans drie tot zeven dagen) louter koudgeperste groente- en fruitsappen tot je neemt. 

In de volgende alinea lees je eerst hoe een detox sapkuur ervoor zorgt dat je gewicht verliest. Vervolgens gaan we ook nog dieper in op bijkomende voordelen van zo’n sapkuur.

Om welke redenen kun je met een dergelijke sapkuur afvallen?

Door een detox sapkuur te volgen ben je er nagenoeg zeker van dat je wat aan gewicht zult verliezen. Besef je immers dat je met zo’n sapkuur met name mineralen, vitaminen en vezels binnen krijgt. Je inname aan koolhydraten, vetten en calorieën is dan tegelijkertijd zeer laag te noemen. Dit zorgt ervoor dat je (vet)reserves aangesproken zullen worden. Het aanspreken van deze reserves gebeurt ook omdat je tijdens de kuur doorgaans minder voedingsmomenten op een dag hebt. Je lichaam wordt er daardoor automatisch toe gedwongen je reserves aan te spreken.

Bijkomende voordelen van een detox sapkuur

Wanneer je besluit een detox sapkuur te volgen ga dan minstens voor een 3-daagse sapkuur, dan heb je daar de volgende voordelen bij:

  • Door enkele dagen geen bewerkte en ongezonde voedingsmiddelen te nuttigen reset je als het ware je lichaam. Je lichaam kan dan eindelijk zichzelf even verschonen van binnenuit. Dit heeft gunstige effecten op onder meer de bloedsomloop, de kwaliteit van je huid en de werking van je organen.
  • Kleine ontstekingen in je maag en met name je darmen kunnen door je lichaam eindelijk worden bestreden. Veel mensen hebben vaak last van zulke ontstekingen, die zich soms uiten in lichte pijnklachten en vaak in een opgeblazen gevoel.
  • Door de effecten die een detox sapkuur teweegbrengt besluiten veel mensen na de kuur structureel gezonder te gaan eten. Dit heeft een positieve uitwerking op de algehele gezondheid en verkleint de kans op het ontstaan van overgewicht en ziekten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here