De beste testosteron boosters voor mannen 2023

0
583
sterke man

Natuurlijke testosteron boosters

Sommige mensen denken bij testosteron supplementen al snel aan dingen zoals anabole steroïden. Dat zijn gevaarlijke en bovendien illegale supplementen die heel anders zijn dan testosteron boosters. Natuurlijke testosteron boosters zijn veilig om te gebruiken en hebben weinig of geen bijwerkingen. De meest voorkomende ingrediënten van een natuurlijke testosteron booster zijn afkomstig van planten of andere voedingsmiddelen.

Een laag testosteron kan allerlei verschillende gezondheidsproblemen met zich mee brengen. Je kunt er fysieke klachten door ontwikkelen, maar ook mentale problemen. Een laag testosterongehalte kan je energieniveau omlaag halen waardoor je vermoeid kan raken of je lichaamsgewicht laten toenemen. Te weinig testosteron kan er ook voor zorgen dat je aan geheugenverlies leid en voor depressie zorgen.

Natuurlijke testosteron supplementen kunnen deze kwalen tegengaan door je testosteronproductie op een natuurlijke manier te verhogen. Niet alleen kunnen ze deze problemen verhelpen, maar een verhoogde testosteronspiegel kan je ook helpen met andere dingen. Zo helpt een hoger testosterongehalte je om sneller meer spieren op te bouwen en verhoogd het je libido.

Prime Male – de beste algemene testosteron booster

Prime Male is een uitstekende natuurlijke testosteron booster. De kracht van Prima Male zit vooral in de formule. De formule is over de jaren meerdere keren aangepast. Dit is gedaan om de ontwikkelingen van wetenschappelijke onderzoeken te volgen en zo te verzekeren dat alleen bewezen effectieve ingrediënten gebruikt worden.  Deze testo booster gebruikt ingrediënten van hoge kwaliteit. Bovendien zijn de doseringen van elk ingrediënt voldoende, waardoor ze daadwerkelijk effectief zijn voor het verhogen van de productie van testosteron.

Prime Male kan je met allerlei verschillende gezondheidsproblemen helpen. Deze testo booster kan je helpen af te vallen, spiermassa te kweken en het kan zelfs je energie verhogen. Daarnaast kan Prime Male ook je bloeddruk verlagen en je libido verhogen. Dat Prime Male zo veel verschillende aspecten van je gezondheid kan verbeteren is de reden dat dit de beste algemene t booster is.

Prima Male is een goede optie als natuurlijke testosteron booster voor verschillende redenen. Of je nou wil focussen op afvallen en/of spiergroei specifieke gezondheidsproblemen wil verhelpen, Prime Male kan je zeker helpen. Deze t booster kan je bovendien ook helpen met je seksuele gezondheid. Deze test booster kan namelijk ook erectiestoornis verhelpen of voorkomen.

Testofuel – de beste testosteron booster voor spiergroei

Testofuel is een van de beste testosteron pillen als je doel is om meer spiermassa te kweken. De formule van deze test booster is volledig gefocust om de groei van spieren zo veel mogelijk te helpen stimuleren. Dit doet Testofuel door je testosteronspiegel te verhogen en daarbij ook je atletisch herstel te verbeteren.

Deze test booster bevat een hoge dosis DAA en veel vitamine D. Het is gebleken uit wetenschappelijke onderzoeken dat zowel vitamine D als DAA je enorm kunnen helpen bij het herstellen na het sporten. Het is belangrijk dat je de juiste dosering van DAA en vitamine D binnenkrijgt, anders is het niet effectief. Testofuel bevat meer dan genoeg van beide om een impact te maken.

De formule van Testofuel wordt continu aangepast. Net als Prime Male probeert Testofuel zich aan te passen aan de nieuwste kennis van wetenschappelijke onderzoeken over de effectiviteit van verschillende ingrediënten. Deze aanpassingen hebben er voor gezorgd dat de formule van deze testo booster niet achterhaald is geraakt en de testosteron capsules even effectief zijn gebleven, of zelfs effectiever zijn geworden.

Een verhoogd herstel na het trainen kan je sportprestaties merkbaar verbeteren. Daarom is deze test booster ook populair bij bodybuilders. Zelfs professionele bodybuilders gebruiken Testofuel om meer spiermassa te bouwen. Er zijn meerdere IFBB professionals die Testofuel hartelijk aanraden. Naast deze professionals zijn er ook ontzettend veel positieve testosteron booster reviews van allerlei verschillende mensen. Deze testo booster is duidelijk heel populair bij grote groepen mensen.

Hunter Test – de beste testosteron booster voor oudere mannen

Hunter Test is een hoogwaardige, natuurlijke testosteron booster. Dit supplement richt zich vooral op het verbeteren van de gezondheid van oudere mannen. Als mannen ouder worden neemt hun testosteron steeds verder af. Met een lagere testosteronspiegel heb je minder energie, bouw je minder spieren op en gaat je libido achteruit. Voor oudere mannen is dit een van de beste testosteron pillen die je kunt krijgen.

Deze testo booster heeft een grote diversiteit aan verbeteringen voor je gezondheid. Niet alleen kan het helpen bij je fysieke gezondheid, zoals een verhoogt energieniveau en verbeterde spiergroei, maar ook kan het je mentale gezondheid verbeteren. Hunter Test kan namelijk je cognitieve functies sterk verbeteren. Ten slotte helpt Hunter Test ook bij je mannelijke seksuele gezondheid.

Deze test booster bevat een hoge dosis van alle ingrediënten. Dit zorgt er voor dat Hunter Test een van de snelst werkende test boosters is die je kunt krijgen. Deze testosteron capsules zorgen er voor dat de afname van testosteron omgedraaid wordt en om je vitaliteit te herstellen.

Naast een verhoging in je testosteron zorgt deze test booster er ook voor dat je oestrogeen geremd wordt. Dit komt voornamelijk door de grote hoeveelheid indole-3 die in deze testosteron capsule zit. Die indole-3 is ook heel goed voor PCT. Dit zorgt voor een verdere verhoging van de gezondheidsvoordelen die je ervaart met een hogere testosteron.

Weirder Prime – de beste goedkope optie 150

Weirder Prime is niet de beste testosteron booster die nu verkrijgbaar is. Maar het is zeker ook niet de slechtste. Deze testo booster is vrij goedkoop vergeleken met andere testosteron verhogende supplementen. En voor deze prijs is het zeker een goede optie

De ingrediënten in Weirder Prime zijn allemaal van hoge kwaliteit en wetenschappelijk bewezen om effectief te zien. De formule is ook een succes. Van de verschillende ingrediënten is een voldoende dosering inbegrepen. De vitamines die er in zitten hebben daadwerkelijk impact en de dosering van ashwagandha is uitstekend.

Als je meer kan betalen voor je testosteron supplementen, dan is het beter om naar bijvoorbeeld Prime Male, Hunter Test of Testofuel te kijken. Maar als je die simpelweg niet kunt betalen is Weirder Prime een goede tweede keuze. De ingrediënten zijn van goede kwaliteit en de dosering ziet er zeer adequaat uit.

Testogen – de beste van de rest

Testogen is een van de betere test boosters die verkrijgbaar is. Net als Prime male richt Testogen zich op het verhogen van je testosteron in het algemeen zonder een specifiek onderdeel daarvan uit te lichten.

Op het eerste oog lijkt Testogen even goed te zijn als sommige andere genoemde testosteron verhogende supplementen. Er zijn echter wel een paar nadelen aan Testogen. De ingrediënten in Testogen zijn van goede kwaliteit. Het zijn allemaal wetenschappelijk bewezen effectieve supplementen om je testosteron te verhogen. De dosering van Testogen is echter veel lager dan die van Prime Male of Hunter Test.

Verder ontbreken er een paar ingrediënten die je bij Hunter Test en Prime Male wel terug vind. Dat maakt Testogen net iets minder dan deze testosteron verhogende supplementen. Maar vergeleken met de meeste andere testo boosters steekt Testogen met nek en schouders boven de rest uit.

De beste ingrediënten voor testosteronproductie

Ashwagandha

Dit ingrediënt wordt al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke remedie van stress. Je kunt daarom dit ingrediënt ook wel terugvinden in supplementen die er op gericht zijn je stress te verminderen. Het is echter in de afgelopen jaren gebleken dat ashwagandha ook een impact kan hebben op je testosteronspiegel.  Sterker nog, ashwagandha kan de natuurlijke productie van testosteron heel sterk verhogen. Andere voordelen van ashwagandha zijn een verlaagde bloeddruk, een verbeterd immuun systeem en het remt je ontstekingen.

Vitamine D

Vitamine D is een van de allerbeste ingrediënten om in een formule van testo boosters te bevatten. Vitamine D kan je met allerlei verschillende gezondheidsproblemen helpen. De regulering van mineralen wordt verbeterd door vitamine D, net als het functioneren van je immuunsysteem. Daarnaast kan vitamine D je helpen bij gewichtsverlies. Zelfs je mentale gezondheid heeft profijt van vitamine D. Deze vitamine kan je namelijk helpen bij het voorkomen van stemmingswisselingen.

Een tekort aan vitamine D kan er voor zorgen dat je steeds minder testosteron gaat produceren. In deze werking lijkt het erg op de invloed die een tekort aan magnesium en zink op je lichaam kan hebben. In veel studies is bewezen dat vitamine D een grote impact kan hebben op je testosteronproductie. Om een positieve impact te maken heb je echter een flinke hoeveelheid van vitamine D nodig. Het is dus belangrijk om te kijken bij testosteron verhogende supplementen of er voldoende vitamine D in de formule zit.

Vitamine K2

Het is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek dat vitamine K2 een grote impact kan hebben op testosteronproductie. Het is belangrijk om er op te letten dat een testo booster het ingrediënt vitamine K2 bevat en niet vitamine K.

Het is namelijk zo dat vitamine K1 geen testosteron produceert. Bovenop de boost op je testosteronproductie die vitamine K2 je geeft is er nog een extra functie die excellent is voor een testobooster. Vitamine K2 helpt vitamine D effectiever werken. Dit zorgt voor een nog grotere impact op je testosteronproductie.

Luteoline

Luteoline is niet een ingrediënt dat op een directe manier je testosteronspiegel verhoogt. In plaats daarvan werkt het meer als een indirecte testo booster door je oestrogeen te remmen. Luteoline vermindert de productie van aromatase. Dit is een enzym dat nodig is om oestrogeen te maken. Het is belangrijk om je oestrogeenproductie te remmen als je een hogere testosteronspiegel wil. Luteoline is ook op een andere manier een indirecte testosteron booster. Dit supplement zorgt er namelijk voor dat androgenen meer testosteron aanmaken.

Ginseng

Tegenwoordig staat ginseng er om bekend dat het veel verschillende gezondheidsvoordelen heeft. Al sinds eeuwenlang wordt ginseng in China gebruikt om verschillende medische klachten te verhelpen. Ginseng kan je met veel dingen helpen. Zo kan het je cognitieve functies verhogen en ontstekingen remmen. Voor testosteron capsules is het interessanter dat ginseng ook kan helpen tegen erectiestoornis en je testosteronproductie kan verhogen. 

Het is belangrijk om goed te letten op wat voor soort ginseng er in een testo booster zit. Er zijn namelijk twee verschillende soorten ginseng. De Aziatische en Amerikaanse variant. Alleen van de Aziatische ginseng is bewezen dat het je testosteronproductie kan verhogen. Deze ginseng verhoogt zowel je vrije testosteronspiegel als je totale testosteronspiegel.

Het effectiefste is ginseng echter in het verhelpen van problemen die mannen met hun seksuele gezondheid hebben. Specifiek het verhogen van mannelijke potentie. In wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat ginseng kan helpen de bloedtoevoer naar de penis te verbeteren, het ontspannen van spieren bevordert en dat het ook kan voorkomen dat je te veel druk op je bloedvaten voelt.

D-asparaginezuur

Dit is een van de belangrijkste ingrediënten die een test booster kan bevatten. Het is een aminozuur die er voor zorgt dat de productie en vrijlating van luteïniserende hormonen op gang komt. Deze hormonen wakkeren de productie van testosteron aan in de testikels. Als gevolg hiervan stijgt je testosteronspiegel.

Zwarte peper

Zwarte peper is zelf als ingrediënt geen directe test booster. Dat wil zeggen, zwarte peper verhoogt de testosteron zelf niet. Waar zwarte peper wel bij kan helpen is het effectiever maken van andere ingrediënten. Het binnenkrijgen van zwarte peper tegelijk met testosteron supplementen zorgt er voor dat deze ingrediënten effectiever in je lichaam opgenomen kunnen worden. Een dosis zwarte peper is dus altijd een waardevolle toevoeging bij testosteron verhogende supplementen.

De beste testosteron boosters voor mannen 2023: conclusie

Om de beste testosteron booster te vinden is het belangrijk om naar de ingrediënten te kijken. Een testosteron supplement is maar zo goed als de ingrediënten die er in zitten. Kijk dus goed of de ingrediënten van hoge kwaliteit zijn. Het belangrijkste daarbij is kijken of de ingrediënten in het supplement wel daadwerkelijk effectief zijn. Supplementen van hoge kwaliteit verwijzen zelf vaak naar wetenschappelijke onderzoeken die bewijzen dat hun ingrediënten effectief zijn.

Verder is de formule van het supplement ook van belang. Je kunt ingrediënten hebben die effectief kunnen zijn, maar geen effect hebben vanwege een te lage dosering. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid van elk afzonderlijk ingrediënt.

De beste testosteron booster in het algemeen is Prime Male. Dit is verreweg de beste all round testo booster die nu verkrijgbaar is. Hunter Test en Testofuel zijn echter ook goede opties. Beide hebben een meer specifieke doelgroep. Als je wat ouder bent en een testosteron boost nodig hebt is Hunter Test een van de beste testosteron boosters voor jou. Testofuel is simpelweg de beste testosteron booster voor mensen die hun spieren willen ontwikkelen.