Vitamine K2

0
1340
Vitamine k2

Op deze site vind je veel informatie over allerlei soorten vitamines. Natuurlijk alle bekende vitamines. Maar we willen je de speciale vitamines niet onthouden. Daarom informatie over vitamine K2. Een belangrijke vitamine die we niet moeten vergeten.

Vitamine K2

Iedereen kent de bekende vitamines als A, B en C. Op deze site kun  je alle verschillen tussen deze vitamines lezen. Maar wij willen zeker niet de vitamine k2 vergeten. Een belangrijke vitamine voor veel mensen. En omdat deze vitamine niet van nature in voedingsmiddelen zitten, moeten we hier attent op zijn. Hebben wij deze vitamine k2 nodig? Hoe krijg ik wel genoeg vitamine k2 binnen? Lees snel verder voor antwoord op deze vragen.

Vitamine k2 controle

Waarom is vitamine k2 zo belangrijk?

Het is bewezen dat vitamine k2 voor erg veel onderdelen van je lichaam goed kan zijn. Dit heeft bijvoorbeeld met je bloedstolling te maken, maar vitamine k2 is ook goed voor je botten. Tijdens de zwangerschap wordt vitamine k2 ook gebruikt. En zelf mensen met hart- en vaatziektes gebruiken als extra supplement vitamine k2.

Vitamine k2 en bloedstolling

Een zeer bekend positief punt van vitamine k2 is dat het de bloedstolling kan reguleren. Dit betekent dat mensen met (een kans) op trombose zeer veel baat hebben bij deze vitamine. Als je bijvoorbeeld een wondje waar bloed uit komt, dan moet het bloeden vanzelf stoppen. Natuurlijk omdat je uiteindelijk teveel bloed zou verliezen. De andere kant van dit voorbeeld is dat het bloeden te snel stopt. Want dan kan je je een bloedstolsel in je aderen krijgen. Vitamine k2 helpt voor een goede balans hiertussen.

Vitamine k2 en zwangerschap

Omdat vitamine k2 erg belangrijk is voor de bloedstolling, is het een veel gebruikt supplement voor zwangere vrouwen. Want het helpt om  niet teveel bloed te verliezen. Als je geen vitamine k2 gebruikt kan je lichaam juist het de bloedstolling enorm gaan stimuleren, waardoor je dus meer kans op trombose hebt. Ook wordt er altijd gekeken of het kindje wel genoeg vitamine k2 heeft. Het is dus echt een essentiële vitamine voor heel jong en iets ouder.

Vitamine k2 en gezonde botten

Op deze site kun je lezen dat calcium goed is voor je botten. Het is dus belangrijk om te zorgen dat jong en oud hier genoeg van binnen krijgt. Maar als je wilt dat calcium echt goed werkt heb je ook vitamine K2 nodig. Want het zorgt ervoor dat calcium goed bindt in je lichaam. Uit een Nederlands onderzoek van het UMC uit Utrecht is gebleken dat vitamine K2 een erg belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van de botten. Een structureel gebruik van 45 microgram vitamine k2 blijkt perfect te zijn. Om dit zo precies voor elkaar te krijgen, kan je prima een vitamine-supplement gebruiken.

Vitamine k2 en hart- en vaatziekten

Ook je bloedvaten zijn afhankelijk van de hoeveelheid calcium. Elastische bloedvaten zijn belangrijk bij het voorkomen van onder andere hart- en vaatziektes. Het is bewezen dat vitamine k2 meehelpt aan de goede overdracht van calcium, zodat de bloedvaten schoner en elastischer blijven.

Kan je ook vitamine k2 tekort hebben?

Dit kan zeker. Dit komt voornamelijk dat er niet in veel voedingsstoffen genoeg vitamine k2 zit. Bij sommige mensen is het ook gelijk zichtbaar als ze een tekort hebben. Want dan zijn er vaak blauwe plekken, of bijvoorbeeld bloedneuzen. En natuurlijk wondjes die langer doorbloeden of aderverkalking. Er is dus geen goede balans. Daarom is voldoende vitamine k2 essentieel voor deze mensen.

De voedingsmiddelen met vitamine k2

Natuurlijk wil je geen tekort hebben van vitamine k2. De meest natuurlijke manier om genoeg binnen te krijgen zijn de volgende voedingsmidddelen:

  1. Diverse kaassoorten
  2. Eigeel
  3. Boter
  4. Kippenlevertjes
  5. Salami
  6. Kippenborst

Supplement met vitamine k2

Een makkelijke en veel gebruikte oplossing is om vitamine k2 als supplement te gebruiken. Hiervoor kun je een multi-vitamine gebruiken, maar ook gewoon een specifieke vitamine k2 aanvulling. Ze zijn er in verschillende vormen en hoeveelheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here