Hoe creëer je rust in de tuin?

0
2264

Het dagelijkse leven bestaat uit steeds meer prikkels en wordt daardoor drukker en drukker. Daarom zoeken we steeds vaker de rust op. Even de batterij weer opladen. Een dagje in de spa helpt hier goed bij. Maar wat nou als je het wellness-gevoel naar je eigen tuin kunt halen? Je ontspant het beste in je eigen leefomgeving. Benieuwd hoe je die serene uitstraling zelf kunt creëren? Wij geven je 5 handige tips!

  1. Een strak lijnenspel

Strakke lijnen zijn de basis voor rust in de tuin. Kijk hoe de lijnen vanuit het huis lopen en probeer dit af te stemmen op de tuin. Met rechte borders en strakke bestrating komt de tuin in een prettig evenwicht. Ook in de beplanting kun je rust creëren. Geen bonte mix van bloemen en planten die door elkaar staan, maar eenzelfde soort beplanting die een samenhangende eenheid verzorgen.

  1. Comfortabel meubilair

Tuinmeubelen kopen voor een wellnesstuin? Dan wil je dat de meubelen optimaal voor ontspanning zorgen. Een comfortabel ligbed met zachte kussens en een goed boek in je hand brengen je al snel in relaxstand. Net als een loungeset waarin je zowel samen als alleen in kunt ontspannen. In de zomermaanden is het wel zo verstandig om een parasol op je terras te plaatsen. Goed ingesmeerd met zonnebrand zonnebaden is natuurlijk heerlijk, maar hoe meer je gaat zweten, hoe onrustiger je weer kunt worden. Dus creëer ook voldoende schaduw met een mooie parasol.

  1. Afkoelen

Hoewel de schaduw gedeeltelijk voor verkoeling zorgt, mag in een rustgevende tuin echte wellness zeker niet ontbreken. Het geluid van stromend water brengt een heerlijk zen-gevoel met zich mee. Heb je ruimte voor een zwembad in de tuin? Dan wordt dat de perfecte plek om af te koelen. Denk trouwens ook eens na over een zwemvijver. Dit geeft je tuin een natuurlijke uitstraling en biedt nog meer verkoeling. Heb je een kleine tuin? Kijk dan eens naar een kleine jacuzzi of hot tub. Hierin is het genieten geblazen!

  1. Rustgevende lavendel

De geuren van lavendel heb je vast weleens geroken bij een bezoek aan een spa. Deze geur helpt je namelijk ontspannen. Dus voor een fijne geurtoevoeging in je tuin is lavendel een heerlijke aanrader. Daarnaast zijn siergrassen en pluimen ook erg prettig. Bij een zacht windje hoor je deze planten zacht heen en weer dansen. Sluit je ogen en geniet van het kalmerende geluid.

  1. Harmonische kleuren

Kleuren hebben onbewust veel invloed op ons. Geel is een kleur die voor vrolijkheid zorgt. Roze daarentegen voor kalmte. Voor een rustgevende tuin is het belangrijk het kleurenpalet rustig te houden met groen, blauw en paars. Groen associëren we met de natuur en dat zorgt voor een ontspannen gevoel. Paars staat juist voor luxe, maar dat past goed bij de sfeer van een spa. Maak het af met blauw, want dat is de kleur die staat voor rust. Laat deze kleuren terugkomen in de beplanting en minimalistische accessoires. Zo tover je je tuin om tot een oase van rust.