Tips voor een gezond en fit lichaam

0
1866

Met de zomer weer voor de deur is voor veel mensen de tijd weer aangebroken om op hun voeding te letten. Maar wat is nou goed voor je lichaam en vooral, wat is niet goed voor je lichaam? Tips voor een gezond en fit lichaam lees je op Beau-anne, de lifestyle blog die je in de richting kan helpen van dat geoogde zomerlijf!

Voeding

Op Beau-anne lees je onder andere over gezonde voeding, door veel mensen nog onderschat, maar de belangrijkste factor in het proces naar een fit lichaam. Natuurlijk, ook beweging is van belang, maar zonder de juiste voeding wordt het behalen van je doelen een stuk lastiger. Gezond eten is natuurlijk een moeilijk begrip, wat is gezond en wat niet? Voor je lichaam is het belangrijk om voldoende en de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, in ongezond eten zitten minder goede voedingsstoffen. Maar in de strijd tegen de winterkilo’s is het allerbelangrijkste om minder te eten dan je verbrandt. Het is zelfs zo dat het niet uitmaakt of je gezond of ongezond eet, zolang je minder binnenkrijgt dan je verbrandt, val je af. Wanneer je af wil vallen, bereken dan via een online tool je dagelijkse caloriebehoefte. Die geeft inzicht in hoeveel je binnen mag krijgen, onderverdeeld in de drie basiselementen, eiwitten, koolhydraten en vetten. Er zijn tegenwoordig handige apps, zoals MyFitnessPal, waar je je eten maar in hoeft te voeren en er wordt berekend hoeveel voedingswaarden er in zitten en wat voor invloed dit heeft op wat je die dag nog mag hebben. Belangrijkste in een dieet is om gevarieerd en voedzaam te eten, afvallen hoeft geen proces van honger lijden te zijn. Als je ervoor zorgt dat je veel groente eet, kun je heel veel eten op een dag en toch afvallen. Hoe dan? Doordat gezonde artikelen zoals verse groente veel minder calorieën bevatten dan ongezonde snacks.

Beweging

Naast gezonde voeding kan beweging helpen in het proces om af te vallen. Voldoende beweging draagt bij aan een fit lichaam. Daarnaast is krachttraining voor zowel mannen als vrouwen ideaal om het lichaam goed in vorm te krijgen. Als je je lichaam uit gaat dagen met sport, gaat je metabolisme omhoog, je lichaam gaat meer energie verbranden. Zeker wanneer je af wil vallen, is het dus van belang om veel te bewegen. Ook is het voor het behalen van een zomerlijf goed om aan krachttraining te doen, je lichaam gaat vet omzetten in spiermassa, wat ervoor zorgt dat je strak in je vel komt te zitten. Probeer deze maatregelen niet alleen toe te passen vlak voor de zomer, maar zorg gedurende het hele jaar goed voor je lichaam. Als je lijf gezond en fit is, is de kans op ziekte ook kleiner. Goed voor je lichaam zorgen betekent overigens niet dat je nooit meer ongezond kan eten. Zolang je basis gezond is, is het helemaal niet erg om af en toe ongezond te eten, maar wil je graag afvallen? Denk dan vooral aan hoeveel calorieën je binnen mag krijgen, met een ongezonde maaltijd zit je er namelijk zo overheen! Meer weten? lees verder op beau-anne.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here