De voor- en nadelen van een detoxkuur

0
1637

Detoxen is een term welke door veel behandelaars gebruikt wordt. Wanneer je een detoxkuur ondergaat, reinig je je lichaam van afval- en gifstoffen. Zo’n ontgiftingskuur duurt meestal drie tot zeven dagen. De detoxkuur brengt je lichaam weer in evenwicht waardoor je in het vervolg makkelijker calorieën zult verbranden. Net als bijna ieder ander dieet, kent ook dit dieet verschillende voor- en nadelen. Dit artikel gaat hier dieper op in.

Voordelen

Wat voor veel mensen het grootste voordeel van een detoxkuur is, is dat zij hierdoor gemakkelijk gewicht verliezen. Detox is niet ontworpen om tot gewichtsverlies te lijden, maar het kan wel een goed startpunt zijn. Een detoxkuur leidt in de meeste gevallen namelijk tot meer energie. Dit is voor veel mensen motiverend om gezonder te eten, gezonde sapjes te drinken en meer te gaan sporten.

Dat brengt ons gelijk bij het tweede voordeel van een detoxkuur, namelijk dat je meer energie krijgt. Voor veel mensen is dit ook de reden om een tweede keer aan een ontgiftingskuur te beginnen. Je lichaam krijgt meer energie, omdat de organen vrij zijn zich te concentreren op andere dingen wanneer er geen verontreinigende stoffen meer in het lichaam zitten.

Het laatste voordeel van een detoxkuur is dat je er een mooiere huid van krijgt. Over het algemeen wordt je huid hier minder droog van en krijg je minder last van puistjes.

Nadelen

Een detoxkuur kent niet alleen maar voordelen, er komen ook een paar nadelen bij kijken. Het eerste nadeel is dat je minder weerstand hebt wanneer je je lichaam aan het ontgiften bent. Omdat er zo weinig calorieën binnenkomen, is je lichaam een stuk weerbaarder. Je hebt dus veel meer kans om ziek te worden.

Nog een nadeel is dat het gewichtsverlies dat je van een detoxkuur kunt ervaren, vaak maar tijdelijk is. Dit komt doordat de meeste kilo’s die mensen afvallen tijdens zo’n kuur bestaan uit watergewicht. Wanneer je dus weer teruggaat naar een normaal voedingspatroon, komen deze kilo’s er zo weer bij.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here