Blauw licht filter bril

0
1769
Blauw licht filter bril

Als je regelmatig werkzaamheden verricht op de computer, tablet of smartphone – en wie doet dit niet anno 2019- dan stel jij je ogen voortdurend bloot aan zogenaamd blauw licht. Dit blauwe licht veroorzaakt die bekende vermoeide ogen en kan zelfs voor slaapproblemen zorgen. Door de blauw licht filter bril te halen, kun je deze problemen een halt toe roepen. En omdat eigenlijk iedereen vaak naar een beeldscherm tuurt tegenwoordig, zou iedereen de blauw licht filter bril in huis moeten hebben.

Geef je ogen meer rust

Het blauwe licht dat de beeldschermen uitzenden maken je ogen veel sneller vermoeid en dat resulteert vaak weer in irritatie rond je ogen. Iedereen herkent die rode ogen nadat je eindelijk gestopt bent met turen naar een beeldscherm. Een blauw licht filter bril kopen helpt om je ogen meer rust te geven en ze minder aan het blauwe licht bloot te stellen. Door het filter in je bril kijk je veel rustiger en knijp je veel minder met je ogen, iets dat je onbewust zonder bril dus wel doet. In principe koop je in de winkel een blue filter bril zonder sterkte. De bril is echter ook op sterkte verkrijgbaar. Dit maakt dat iedereen dus een geschikte bril op kan doen. Geen gekke gedachte in een tijdperk waarop op scholen ook steeds meer gebruik gemaakt wordt van tablets en computers.

Te weinig slaap hormoon

Het blauwe licht kun je vergelijken met het licht dat de zon verspreidt. Omdat ook je telefoon, tablet en computer dit licht afgeven, net als de verlichting thuis, wordt het wel een beetje veel van het goede voor je sterke maar niet onaantastbare ogen. Te veel blauw licht is gewoon niet goed. Er wordt dan te weinig van het slaaphormoon aangemaakt en dit kan leiden tot slaapproblemen. Je lichaam denkt door te veel blauw licht dat het nog dag is, ook al is het midden in de nacht. Een blauw licht filter bril brengt de balans terug. Het blauw licht wordt geblokkeerd en je ogen raken minder snel vermoeid en worden ook niet zo snel meer rood. Een blauw licht filter bril voor je kind? Jazeker, die zijn ook beschikbaar. Iedere ouder zou een bril voor zoon of dochter moeten halen.

Twee uur de buitenlucht in

Behalve een blauw licht filter bril op doen, is het ook aan te raden om je aan de zogenaamde 20/20/2 regel te houden. Dit houdt in dat je na elke twintig minuten turen naar je tablet jij je ogen twintig seconden rust geeft. De 2 staat voor 2 uur de buitenlucht in. Je ogen willen immers ook wel eens wat verder kijken dan die paar centimeter.

Voor de computer

Ondertussen ervaren steeds meer mensen het effect van de blauw licht filter bril. Sterker nog, vanwege het succes van de bril is er nu ook al een speciale computerbril met een filter te koop. Met deze bril –  voor op kantoor! – heb je scherp zicht op zowel je beeldscherm als op papier. Behalve de bril is het als ouders in elk geval goed dat de kinderen niet continu naar een beeldscherm kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here