Zo zet jij Mindfullness in voor een bewuster leven

0
1626
mindfulness

Mindfullness is een begrip geworden in de Nederlandse Samenleving. Niet alleen in Nederland is dit steeds populairder, over de hele wereld wordt de noodzaak van mindfullness steeds meer ingezien. Eigenlijk leer je door het toepassen van mindfullness, om al jouw flaws te omarmen en jezelf volledig te accepteren. Het wordt ook wel het in contact komen met jouw onderbewustzijn genoemd. Je leert om veel bewuster in het hier en nu te zijn! Wanneer jij jezelf volledig accepteert en jezelf beter leert begrijpen, kan je in een hogere staat van bewustzijn terecht komen.

De beste remedie tegen stress

Doordat mindfullness steeds meer onder de aandacht wordt gebracht, wordt er ook veel onderzoek naar gedaan. Uit onderzoek blijkt dat mindfullness bijdraagt aan de vermindering van depressies, stress, angst en zelfs verslavingen. De reden dat deze methode zo goed werkt, is omdat er wordt geleerd hoe je met tegenslagen dient om te gaan. Vaak laten wij ons als mens leiden door de negatieve elementen in ons leven. Bijvoorbeeld dat we te weinig geld verdienen, dat niet iedereen ons aardig vindt of dat we altijd maar blij en gelukkig moeten zijn.

Mindfullness leert ons juist om met verdriet, frustraties en tegenslagen om te gaan, in plaats van dat we ons er negatief door laten beïnvloeden. Des te vaker jij er de tijd voor neemt om tijdens lastige momenten in je leven, goed na te denken over hoe jij daarop reageert, des te beter jij met negativiteit kunt dealen. Tijdens een cursus mindfullness leer jij onder anderen om je gevoelens te beschrijven, je te concentreren op wat je voelt en het accepteren van die gevoelens.

Niet reageren is ook een reactie

Door niet direct in de stress te schieten wanneer er iets niet gaat zoals jij hoopte, leer je dat je dit soort situaties niet hoeft te vermijden. Je bent sterk genoeg om onprettige situaties te doorstaan, dit heb je namelijk al vaker meegemaakt. Wanneer jij je bewust bent van jouw gedrag op het moment dat je in een lastige situatie terecht komt, kan je de situatie veel beter handelen. En op den duur zou jij dan ook jouw levensdoelen veel makkelijker en doelgerichter kunnen aanpakken.

Probeer vooral om jezelf uit te dagen en niet meer te vluchten voor lastige situaties. Bedenk namelijk dat je al heel je leven, te maken krijgt met onprettige situaties. En elke keer als jij voor zo een uitdaging wordt gezet, wist jij al beter hoe je hiermee om kon gaan. Door mindfullness toe te passen, leer je alleen wat sneller, hoe jij ten alle tijden jouw rust kunt bewaren.

Probeer ook eens een reiki behandeling uit

Wanneer je mindfullness onder de knie begint te krijgen, is het misschien leuk om ook eens een reiki behandeling te ondergaan. Daar leer jij om jouw chakra’s open te stellen en de levensenergie door je lijf te laten vloeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here