Zo creëer je een mini sportschool in je eigen huis!

0
2073
sporten thuis

Vind je het heerlijk om regelmatig te sporten, maar heb je geen zin en tijd om naar de sportschool te gaan? Wij geven je 4 tips waarmee je in een handomdraai een mini sportschool creëert in je eigen huis!

Tip 1: twijfel niet

Twijfel je nog of dit wel echt iets voor jou is? Naast dat je veel tijd en geld bespaart, zijn er ook geen andere mensen die naar je kijken. Verder heb je geen wachttijd bij de verschillende apparaten en kun je sporten op de muziek die jij fijn vindt. Omdat in een sportschool meer mensen komen, zal de hygiëne in je eigen fitnessruimte ook een stuk beter zijn.

Tip 2: kies een ruimte

Het is belangrijk dat je een geschikte ruimte zoekt om alle apparatuur te plaatsen. Zorg ervoor dat je de spullen kunt laten staan zonder dat iemand anders hier last van heeft, na de training heb je namelijk echt geen zin meer om alles op te ruimen. Heb je nog een plekje op zolder of een verlaten slaapkamer over? Ideaal!

Tip 3: schaf materialen aan

sportschool thuis

Een complete home gym is niet voor veel mensen weggelegd. Naast dat het vrij prijzig is, neemt het ook nog eens enorm veel ruimte in beslag. Losse halters en gewichten zijn daarom aan te raden. Wist je dat je met een simpel matje al heel veel oefeningen kunt uitvoeren? Nog even een spiegel aanschaffen zodat je de trainingsvorm uitstekend kunt bekijken en je bent helemaal klaar om aan de slag te gaan.

Tip 4: zorg voor privacy

Om in optimale rust te kunnen sporten zonder dat iemand mee kijkt, zijn gordijnen erg handig. Met jaloezieen bepaal je door de stand van de lamellen te verzetten perfect de mate van privacy en lichtinval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here