5x Sport artikelen voor een home workout

0
1704

Sporten is niet alleen de trend van nu, maar draagt ook een steentje bij aan je gezondheid. Het verlaagt de kans op hart- en vaatziekten, betere conditie en niet te vergeten de natuurlijke glow waar we allemaal naar op zoek zijn. Sporten hoeft niet moeilijk te zijn. Je hoeft namelijk niet verplicht naar de sportschool, maar kan ook makkelijk thuis een workout doen. Benieuwd welke sport artikelen hier niet bij mogen ontbreken voor een optimale workout? Lees dan vooral even verder, want wij hebben de top 5 sport artikelen voor een thuis sessie voor jou op een rijtje gezet.

Dumbells

Een buchbeeld voor sporten zijn toch echt de dumbells. Deze sportmaterialen zijn in meerdere vormen en maten te vekrijgen en perfect te gebruiken voor verschillende oefeningen. Of je nou een workout doet gericht op je bovenlijf of juist je benen wilt trainen, dumbells komen te pas voor elke gelegenheid. Gebruik je meerdere soorten gewichten? Geen probleem, je kan namelijk dumbells kopen waarbij jezelf het gewicht eraan kan hangen. Ideaal voor als je oefeningen doet waarbij je extra gewicht wilt toevoegen of juist wilt verlagen. Check daarbij wel bij aanschaf op of het product een CE markering of andere product certificering bevat in verband met de veiligheid van het product.

Kettlebell

Naast dumbellls, is ook een kettlebell tegenwoordig onmisbaar binnen je workout thuis. In tegenstelling tot dumbells zijn kettlebells helaas niet zelf te reguleren op vlak van gewicht. Echter is het wel een item die niet mag ontbreken binnen je sportmateriaal. Goed geschikt voor oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen belast. Denk hierbij aan bijvoorbeeld squats.

Elastieken

Je zou misschien denken dat gewichten noodzakelijk zijn voor een goede training, maar dit is echter ver van waar. Sporten met je eigen gewicht is namelijk net zo effectief. Hierbij kun je gebruik maken van elastieken die weerstand bieden tijdens de oefeningen. Een makkelijke manier om thuis toch een effectieve workout te kunnen doen zonder veel materiaal nodig te hebben. Overigens ook handig om mee te nemen op vakantie, aangezien een elastiek vrijwel niks weegt in je koffer.

Matje

Naast gewichten is ook een matje handig tijdens de oefeningen. Je workout uitvoeren of de vloer is namelijk niet altijd zo comfortabel. Of je nou aan yoga doet of je buikspieren traint een matje komt altijd van pas en biedt de comfort die jij nodig hebt.
Sporten hoeft dus niet moeilijk te zijn met bovenstaande tips. Het excuus ‘Ik heb geen tijd’ valt dan ook niet meer te gebruiken, wanneer je al je benodigde materialen gewoon in huis hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here