Zet boksen in als therapie!

0
1756
vrouw boksen

Wanneer je een intensieve sport zoekt, is boksen zeker iets voor jou! Boksen is een tactische sport en vergt een goede hand-oog-voet coördinatie, waarbij je conditie op pijl dient te zijn en je ook nog eens inzicht moet hebben in de ring. De puntentelling bij boksen is erop gebaseerd dat je jouw tegenstander op de juiste vlakken raakt. Je bokst altijd met zijn tweeën in de ring. De winnaar heeft of de meeste punten, of heeft zijn tegenstander knock-out (KO) geslagen. Boksen is zowel voor mannen, vrouwen en kinderen geschikt. De sport is vooral interessant, omdat je naast kracht ook snelheid nodig hebt.

Aan welke regels dien jij je als bokser te houden?

Wanneer je in de ring staat, is het de bedoeling dat je slagen of stoten geeft boven de gordel van jouw tegenstander. Je mag tijdens het boksen jouw tegenstander niet vasthouden, bukken, te laag slaan, trappen, een kopstoot geven, bijten en ook geen knietjes geven. Bovenal is het ten strengste verboden om een tegenstander die al neergevallen is te blijven aanvallen. Er is altijd een scheidsrechter in de ring aanwezig en deze scheids heeft de bevoegdheid om het spel tussendoor te stoppen en weer te laten starten.

Boksen als therapie

Doordat je tijdens het boksen zowel fysiek als mentaal bezig bent, is deze sport erg geschikt om als therapie in te zetten. Je daagt jouw geest uit en wordt er letterlijk en figuurlijk weerbaarder van. Door te boksen, word je fitter, sterker en zekerder van jezelf. Uit onderzoek is gebleken dat boks therapie je nieuwe en vooral positieve inzichten geeft. Zowel op mentaal, fysiek als sociaal vlak kan jij mooie stappen vooruit maken wanneer je een speciaal ontwikkelde boks therapie volgt. Wanneer jij je aanmeldt voor de therapie, word je gekoppeld aan een ervaren boks therapeut. Tijdens het boksen voer je een gesprek met de therapeut. Jullie bespreken vooral punten waar je in het dagelijkse leven tegenaan loopt. Verder dien je stevige kleding en goede bokshandschoenen te dragen. Vergeet ook je bitje voor de bescherming van je tanden niet.

Door te doen en vooral te ervaren, zal je vanzelf verschillende stresspunten, problemen en mogelijke blokkades in jezelf aan het licht kunnen brengen. Wees niet bang als je jezelf erg tegenkomt tijdens deze therapie. Bij elke sessie zal je namelijk nieuwe vaardigheden en inzichten bij elkaar sprokkelen, die je daarna direct kunt inzetten in je dagelijkse leven. Door te boksen, kan jij allerlei nare gevoelens een plek leren geven. De sport is een uitlaatklep en laat je opgelucht voelen nadat de sessie voorbij is. Boks therapie is voornamelijk in te zetten bij gevoelens van agressie, angst, onrust en spanning, waarna je leert om deze gevoelens onder controle te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here