Positief worden kun je leren!

0
805
positief

Iedereen is weleens onzeker. Sommigen hebben daar vrijwel nooit last van, en anderen ervaren dat wekelijks of maandelijks. Het is hierbij vooral belangrijk dat je niet overgeeft aan je angst, en dat je zorgt voor nieuwe manieren om te leren omgaan met verandering.

Door positief te denken zorg je ervoor dat jij jezelf de energie en kracht geeft om door een moeilijke periode te komen. Op die manier heb je meer kans om goede keuzes te maken en acties te ondernemen. Hoe je ervoor zorgt dat je positief wordt, kun je lezen in dit artikel.

Bedenk je dat je altijd een keuze hebt

Of je nou te maken hebt met iets goeds of iets slechts in je leven, je hebt altijd een keuze in hoe jij daarop reageert. Dit verandert de situatie niet, maar wel de manier waarop jij naar deze situatie kijkt. Het is belangrijk altijd het positieve te vinden in iedere situatie, ook al lijkt dit soms moeilijk. Hoe positiever jij erin staat, hoe makkelijker het voor je is om knopen door te hakken en keuzes te maken wanneer dit nodig is.

Zorg voor een positief begin van de dag

Door de dag goed te beginnen sta je natuurlijk al een stap voor. Begin dus met iets waar je echt van kunt genieten, zodat jouw dag positief start. Wat dit is, is voor iedereen anders. Waar de ene blij wordt van een lekkere bak koffie en de krant, wordt de ander blij van een gedekte ontbijttafel. Weer een ander wil graag in stilte wakker worden en de laatste neemt graag direct een douche om goed wakker te worden.

Ga jezelf niet vergelijken met anderen

Dit is een hele lastige, want we zijn al snel geneigd onszelf te vergelijken met anderen. Dit kunnen mensen om ons heen zijn, maar ook collega’s of mensen die in dezelfde situatie zitten. Toch doe je er goed aan jezelf niet te vergelijken met anderen en je daarnaast niet druk te maken over wat anderen van jou denken. Je kunt immers niet veranderen hoe mensen over je denken, dus hoef je het ook niet te proberen. Het beste wat je kunt doen is leven zoals jij dat wilt, en gelukkig zijn.

Sta positief in het heden

Ga je niet druk zitten maken om dingen die in het verleden zijn gebeurd, of dingen die misschien in de toekomst kunnen gaan gebeuren. Door hier mee bezig te zijn kom je vaak terecht bij je negatieve gedachten en dat is nou net wat je niet wilt. Het verleden is geweest, daar kun je niks meer aan veranderen. En wat de toekomst ons brengt, dat weten we niet.

Lees ook: Goed kunnen horen en verstaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here