Met deze tips ruim jij in no time jouw kledingkast op

0
1318
kledingkast

Wellicht heb je al eens over deze wonderwoman gehoord… Zo niet, maak dan snel kennis met: Marie Kondo. Zij gaat jouw opruimskills echt een boost geven, want deze Japanse auteur heeft er een handje van! Op dit moment heeft zij al twee bestsellers op haar naam staan en begint zij langzaam maar zeker de wereld over te nemen met haar opruimtips. Een aantal jaar geleden kwam zij al in de publiciteit met haar KonMari-methode. Met deze methode, ruim jij zonder moeite elke kamer in jouw huis op. Nu heeft zij zelfs haar eigen Netflix-serie en raken veel mensen door haar geïnspireerd.

Wat is de KonMari-methode?

Veel mensen vinden het een van de vervelendste taken in het huishouden! Opruimen kost tijd, energie en vaak bestaat het alleen maar uit het verplaatsen van spullen van de ene naar de andere plek. Door Mari Kondo is dit verleden tijd! Met haar succesvolle methode hoef je maar één keer een hele grote schoonmaak te houden. Haal volgens Mari alles in een keer overhoop en je zal jarenlang kunnen genieten van een leger en vooral een opgeruimder huis.

In haar boeken deelt Mari haar mantra met de lezer en dat luidt: zorg dat je alleen de spullen behoudt, die je oprecht gelukkig maken! En let er daarnaast op, dat de spullen die je bezit, ook van nut zijn in jouw dagelijkse leven. Dat extra paar schoenen bijvoorbeeld, is overbodig wanneer je al 6 paar schoenen bezit! Het mooiste is, dat haar boeken echt uitpuilen van de tips en tricks waarmee jij in no time een echte opruimgek wordt.

Tijd om jouw kledingkast eens na te gaan!

Veel mensen kijken hun garderobe na, wanneer er nieuwe jaargetijden aan zitten te komen. Maar hoe vaak koop je eigenlijk iets nieuws, waarbij je iets anders wegdoet? Bijna niet he? Dat betekent dat jouw kledingkast op een bepaald moment zal uitpuilen van de kleding en schoenen. Plan een dag in waarop jij jouw hele kledingkast leeghaalt. Pak een voor een de kledingstukken vast en bedenk of jij een ‘spark’ voelde wanneer je dit kledingstuk zag! Nee? Nou, weg ermee!

Wat doe jij met jouw oude kleding?

Je merkt vanzelf, dat je op een gegeven moment een mooie stapel met kleding ziet ontstaan, wat je allemaal weg kunt doen. Dit geeft jou meer ademruimte in de kledingkast en een opgeruimde kast kan ook zorgen voor een opgeruimd gevoel in jouw hoofd. Leuk en aardig, dat jij nu twee vuilniszakken vol kleding hebt staan. Maar wat ga je hier nu mee doen? Je kunt de kleding het beste doneren of naar de kledingbank brengen. Op die manier doe jij ook nog een goede daad voor jouw medemens. Goed bezig!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here