Lichaamshaar verwijderen, hoe doe je dit?

0
863
lichaamshaar

Elke man heeft lichaamsbeharing, net als elke vrouw. Alleen de hoeveelheid haar kan sterk verschillen per persoon. Het kan voorkomen dat je last hebt van overmatige lichaamsbeharing, en dit kan ervoor zorgen dat jij je erg onzeker voelt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om lichaamshaar te verwijderen. De meeste manieren zou je regelmatig moeten herhalen, maar er zijn ook manieren waarbij je in één keer af bent van het lichaamshaar. Wat de verschillende manieren zijn, lees je in dit artikel.

Het scheren van je lichaamshaar

De meest bekende manier is natuurlijk het scheren van je lichaam. Dit wordt gedaan bij mannen die baardgroei hebben maar het scheren kan ook gedaan worden wanneer je borsthaar wilt verwijderen, je bikinilijn wilt verwijderen of je benen klaar wilt maken voor de zomer. Het is een populaire manier voor het verwijderen van haar, zowel voor mannen als voor vrouwen. Daarnaast is het ook vrij goedkoop, simpel en is het een snelle oplossing. Het grote nadeel hierbij is dat je het elke paar dagen moet herhalen want de haren groeien sneller terug. Ook zullen deze haren steeds dikker terugkomen waardoor de ongewenste haargroei in feite alleen maar erger wordt.

Een crème gebruiken voor het ontharen

Een andere populaire manier om je lichaamshaar te verwijderen is door ontharingscrème te gebruiken. Hierbij wordt de crème op de te verwijderen delen gesmeerd. De chemicaliën die in de crème zitten zullen er vervolgens voor zorgen dat het haar vlak onder het oppervlak van de huid loslaat. Echt goed voor de huid is dit spul echter niet, zeker niet wanneer je een gevoelige huid hebt. Mensen met een gezonde huid zullen hier waarschijnlijk niet veel van merken maar wanneer je huid erg gevoelig is kan dit zorgen voor roodheid en irritaties. Daarom is het verstandig de crème eerst op een klein stukje huid uit te proberen, voordat je het hele been ermee insmeert en er dan achter komt dat je huid dit niet fijn vindt.

Epileren met een pincet of apparaat

Het epileren met een pincet wordt vaak gedaan voor je wenkbrauwen. Ook het gebruik van een touwtje kan de ongewenste haren in je gezicht verwijderen. Een ander middel is het gebruik van een epileerapparaat. Hiermee worden de haren uit je huid getrokken wat erg gevoelig kan zijn op grote oppervlaktes, maar er wel voor zorgt dat de haren langer wegblijven. Het is dus zeker niet pijnloos, en dat is dan ook het grootste nadeel.

Lichaamshaar harsen

Ook het harsen is vrij populair als het gaat om lichaamshaar verwijderen. Dit is eigenlijk vergelijkbaar met het epileren omdat hierbij de haren ook uit de huid getrokken worden. Het grote verschil hierbij is alleen dat dit niet met een pincet gebeurt maar het hars strips. Ook dit is zeker niet pijnloos maar het is wel makkelijk om in één keer een groot oppervlakte te ontharen. Deze methode wordt dan ook vaak gebruikt voor het verwijderen van haren op de buik of rug, of om de bikinilijn te ontharen.

Definitief verwijderen van lichaamshaar

De laatste manier om lichaamshaar te verwijderen is een definitieve manier, namelijk het laseren. Met een geavanceerde lasertechniek is het namelijk mogelijk delen van je lichaam permanent te ontharen. Hierbij wordt de gehele haarwortel vernietigd waardoor er geen haartjes meer terug zullen groeien. Klinkt natuurlijk als een heel groot voordeel, en dat is het ook! Het enige nadeel is dat het vrij duur is en het een aantal behandelingen duurt voordat het ook echt effect heeft.

Lees ook: Schoenmerken die in de behoefte aan gezonde voeten voorzien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here