De verschillende soorten hoofdpijn

0
941
vrouw met hoofdpijn

Hoofdpijn is niet altijd hetzelfde, en als jij iemand bent die vaak last heeft van hoofdpijn dan weet je exact wat we hiermee bedoelen. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn waar je last van kunt hebben. De meest voorkomende lees je hier.

Spanningshoofdpijn

Dit is het soort hoofdpijn welke het meest voorkomt. Heb je hier last van, dan voelt het vaak als een constant aanwezige pijn aan allebei de kanten van je hoofd, maar ook achter je ogen en in je nek. Dit type is vaak aanwezig wanneer je stress hebt, maar ook als je honger hebt en niet genoeg geslapen hebt.

Let wel op; hoofdpijn achter je ogen kan ook te maken hebben met migraine, clusterhoofdpijn of wanneer je problemen hebt met je ogen.

Migraine

Migraine komt erg vaak voor en is de derde meest voorkomende ziekte in de wereld. Migraine kun je herkennen aan een kloppende pijn aan één kant van je hoofd. Deze pijn verergert vaak op het moment dat je gaat bewegen. Ook ben je extra gevoelig voor licht en geluiden, en kun je je misselijk voelen.

Tips tegen migraine

Wil je weten wat te doen tegen migraine, dan is er veel informatie voor je beschikbaar. Zowel bij je huisarts als online is hier namelijk heel veel over te vinden. Ook kun je behoefte hebben aan een aantal migraine tips. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan in een donkere en stille kamer te gaan liggen wanneer je last hebt van een aanval, en kun je iets warms of kouds aanbrengen op de plek van de pijn.

Ook doe je er goed aan bepaalde triggers uit te schakelen. Migraine wordt hier vaak door veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid en stress, maar ook alcohol en bepaalde voeding. Door hier naar op zoek te gaan weet je waar het aan kan liggen, en kun je het vermijden. Uiteraard is het ook belangrijk dat je voldoende water drinkt, genoeg eet en slaapt.

Clusterhoofdpijn

De laatste soort hoofdpijn die we hier bespreken is clusterhoofdpijn. Een ontzettend vervelende soort, waarbij een intens kloppende pijn elke dag of bijna elke dag opkomt. Dit kan in periodes van weken of maanden zijn. Een paar keer per dag komt de hoofdpijn op waarbij hij een bepaalde periode aanhoudt. Dit kan een kwartier zijn maar ook drie uur lang en alles daar tussenin. De pijn zit ook altijd aan één kant van je hoofd, vooral rondom je ogen. Dit gaat daarnaast vaak samen met rode en waterige ogen en een verstopte neus.

De doorzaak van deze hoofdpijn is niet bekend, maar wel is het zo dat deze vorm vaker voorkomt bij mensen die erg veel alcohol drinken en bij mensen die roken. Ook kan een plotseling verschil in temperatuur een aanval uitlokken, net als sporten bij erg warm weer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here