Krachttraining voor vrouwen

0
1429
krachttraining

Natuurlijk voelt het voor jou veel fijner als jouw lijf summerproof is! Wanneer je op vakantie weer in die bikini stapt, voel jij je veel lekkerder en zelfverzekerder als jij goed gesport hebt. We weten dat vooral cardio trainingen erg effectief zijn voor het vrouwelijk lichaam. Vrouwen willen vaak ook alleen maar afvallen en hoeven niet per se veel spieren op te bouwen. Vandaar dat de krachttraining voor vrouwen zelden wordt ingezet. Maar zo nu en dan wat krachttraining doen, kan juist erg goed zijn voor jouw lijf. In deze blog lees je meer over krachttraining voor vrouwen.

Met krachttraining kan jij jouw doelen bereiken

Wanneer je ervoor kiest om zo nu en dan met gewichten te trainen, neemt dit een aantal voordelen met zich mee. Wanneer jouw lijf meer spieren opbouwt, verbrand jij meer calorieën en val je dus ook meer af. Als jij krachttraining afwisselt met cardio, zou je zelfs een veel strakker silhouet krijgen. Ook draagt krachttraining bij aan het sterker maken van jouw botten. Botontkalking wordt verminderd en dit heeft een positief effect op je lijf, als je al wat ouder wordt. Daarnaast zorgt krachttraining voor een leuke afwisseling in jouw normale workout, dus je komt gemotiveerder naar de sportschool.

Naast het feit dat je sterker wordt van het inzetten van gewichten, heeft dit ook een positief effect op je zelfvertrouwen. Je zal je steeds sterker gaan voelen en moeilijkere workouts aankunnen. Je wordt hier energieker van en gaat er beter van in je vel zitten. Je komt eerder bij je ideale gewicht en doordat jij jouw doelen behaald, word je ook nog eens vrolijker en trotser op jezelf.

”Straks lijk ik op een vent!”

De belangrijkste reden waarom vrouwen de krachttrainingen veelal links laten liggen, is omdat zij bang zijn dat ze er een halve man van zullen worden. Maar dit is natuurlijk onzin. Om groot en gespierd te worden, heb je testosteron nodig. Vrouwen hebben wel wat testosteron in hun lichaam, maar dit is zo weinig, dat het echt niet voor heftige spiergroei gaat zorgen. Je ontwikkelt zeker wel meer spieren en definitie in jouw lijf, maar je zal niet ineens megagrote spierballen gaan kweken. Als je toch minder spieren bij jezelf wilt terugzien, kan je ervoor kiezen om weer alleen cardio te doen.

Ook vinden vrouwen het over het algemeen vervelend, dat zij na het behalen van hun streefgewicht, opeens toch zwaarder lijken te worden. Dat valt dan allemaal te wijten aan de krachttraining die zij doen. Dat is deels waar, spieren wegen nu eenmaal zwaarder dan vet. Maar vergeet niet, dat jouw gewicht maar een getal is en dat het belangrijker is, hoe jij je in jouw eigen lichaam voelt. Als je meer spieren krijgt, oog je juist slanker, dus dan maakt het toch niet uit welk getal er op de weegschaal staat?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here