Je conditie verbeteren zonder sportschool

0
999
conditie

Je wilt echt wat aan je conditie gaan doen, maar gaat liever niet naar de sportschool toe. Dat kan natuurlijk, om welke reden dan ook. Vind je het bijvoorbeeld niet fijn dat je daar met meerdere mensen zit, heb je er het geld niet voor of ben je gewoon liever in de buitenlucht bezig? Dan is dit artikel wat voor jou. Wij vertellen je namelijk hoe jij je conditie kan verbeteren zonder dat je naar de sportschool toe hoeft te gaan!

Simpele conditie oefeningen voor thuis

Er zijn verschillende simpele oefeningen te bedenken die je gewoon thuis kunt doen en waar je conditie zeker van zal verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan traplopen. Een goede manier om je conditie te trainen maar ook je uithoudingsvermogen op te bouwen. Op het moment dat je de trap op gaat, gaat je hartslag omhoog terwijl je bij het naar beneden gaan weer de nodige rust krijgt.

Ook touwtjespringen is een goede oefening die je prima thuis kunt doen. Wel kun je dit het beste als intervaltraining doen. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met één minuut springen en dan weer een minuut rust. Dit kun je steeds verder uitbreiden.

Daarnaast is het trainen met gewichten ook een goed idee. Kies gewichten die je kan gebruiken om ongeveer 25 herhalingen te doen. Zorg er hierbij wel voor dat ze niet te zwaar zijn, want dan kun je blessures oplopen. Ook push-ups zijn een goede oefening, eventueel met een gewicht die je voor je uit duwt.

Hoe houd je de oefeningen vol?

Beginnen met je conditie oefeningen is niet zo moeilijk, maar het volhouden ervan wel. Het is daarom ook aan te raden te werken met een opbouwschema, zodat jij precies ziet hoe jij je conditie opbouwt. Begin met drie keer per week een uurtje sporten en breid dit langzaam uit.

Bouw de oefeningen daarnaast langzaam op en ga niet meteen heel hard trainen. Houd ook je hartslag goed in de gaten, bijvoorbeeld met een smartwatch. Wil je weten wat jouw maximale hartslag is? Trek dan je leeftijd af van het getal 225.

En als laatste moet je natuurlijk ook naar je voeding kijken. Fruit, groenten, eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten helpen je gezonder te leven en meer energie te krijgen. Hoeveel je per dag moet eten kun je online eenvoudig uitrekenen zodat jij precies weet wat je per dag moet eten om goed in je vel te zitten.

Lees ook: Zo creëer je een mini sportschool in je eigen huis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here