Hoe voorkom je ingegroeide haartjes?

0
914
ingegroeide haartjes

Ingegroeide haartjes zijn ontzettend vervelend en kunnen daarnaast ook nog eens flink pijn doen. Met een beetje pech veranderd een ingegroeide haar namelijk in een puist of bult met pus, waardoor je hele huid kan gaan trekken. Vooral op plekken waar de huid schuurt, zoals de binnenkant van je bovenbenen, is hier kans op. Wij geven je in dit artikel een aantal tips zodat je niet alleen ingegroeide haartjes kan voorkomen, maar ook weet hoe je er weer vanaf komt.

Voorkom ingegroeide haartjes door nat te scheren

Is het tijd om jezelf te scheren, doe dit dan nat en niet droog. Natte haren gaan namelijk veel makkelijker mee met je mesje dan haren die droog zijn. Deze zijn veel stugger waardoor je veel meer kans hebt op ingegroeide haartjes.

Scheer daarnaast beter niet tegen de haren in, want ook dan vergroot je de kans op ingroei. Ook beschadig je de huid dan, kan het gaan irriteren en zelfs ontsteken, dat wil je natuurlijk niet. Het kan zelfs gebeuren dat de hele groeirichting veranderd, wat zorgt voor een onrustige huid. Met de haren mee scheren zorgt dan misschien niet voor de meest gladde huid, maar het is wel beter voor je.

Draag geen strakke kleding

Ook strakke kleding kan zorgen voor ingegroeide haartjes, omdat je de haren in je schaamstreek dan verdrukt. Draag dus zoveel mogelijk losse kleding of, als het echt niet anders kan, goed ademende stof zoals katoen. Dit zorgt echt voor een minderheid aan ingegroeide haren.

Zorg voor het juiste scheermes

Hoe meer mesjes er op een scheermes zitten, hoe beter de haartjes verwijderd kunnen worden toch? Dit mag dan misschien wel waar zijn, maar het zorgt vaak ook voor meer ingegroeide haartjes. Het beste gebruik je een scheermes met maar één mesje want als je meerdere mesjes gebruikt breken de haren op verschillende manieren af waardoor ze te kort kunnen worden.

Zorg er daarnaast ook voor dat je geen wegwerpmesjes gebruikt maar gaat voor een algemeen scheermes van een bepaald merk. Bij het gebruik van de wegwerpvariant blijven er namelijk vaak meer ingegroeide haren achter. Ook moet je mesje uiteraard altijd scherp zijn, want een bot scheermes zorgt voor veel ingegroeide haren.

Een schone huid voorkomt ingegroeide haartjes

Als jij je huid goed schoon houdt raken je poriën ook niet verstopt. Dat is belangrijk want een verstopte porie kan een probleem zijn voor haren die eruit moeten groeien, waardoor er ingegroeide haren ontstaan. Daarnaast zorgt het er ook voor dat er veel minder snel ontstekingen ontstaan.

Ook is het een goed idee regelmatig dode huidcellen te verwijderen door middel van een scrub. Dit zorgt ervoor dat er geen oneffenheden te vinden zijn bij de openingen van de poriën, en dat haren makkelijker door de huidoppervlakte heen kunnen groeien.

Lees ook: Wat zijn de voordelen van avocado’s?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here