Het verschil tussen light en zero cola

0
2469
cola

Naast alle gewone frisdranken kun je ook kiezen voor een light of zero versie. Volgens sommigen is dit exact hetzelfde, anderen zijn weer van mening dat het iets totaal verschillend is. Het verschil tussen deze twee soorten cola is eigenlijk niet zo heel groot, maar voornamelijk een goedwerkende marketingstunt. We vertellen er meer over in dit artikel.

Gelanceerd voor het vrouwelijk publiek

Iedereen is gek op een koud glas cola, maar de originele versie zit natuurlijk vol met suiker. Niet goed voor je lichaam dus, en zeker niet als je bezig bent met afvallen. In 1982 werd daarom in de Verenigde Staten Cola Light gelanceerd. Dit werd nadrukkelijk voor het vrouwelijk publiek gedaan, wat heel goed verliep. De vrouwen wilde namelijk graag een glas frisdrank kunnen blijven drinken, maar niet hun slanke lichaam verliezen. De light versie sloeg dus goed aan bij de vrouwen, echter moesten de mannen er niks van weten.

Cola voor mannen

Cola light werd vooral als vrouwelijk gezien, en werd dan ook voornamelijk door vrouwen gedronken. Daarom besloot Coca Cola in 2005 de Zero versie te lanceren. Deze heeft niet, zoals bij de light versie, een lichtgrijze verpakking, maar een stoer, zwart uiterlijk.

Dit heeft er voor gezorgd dat 43% van de verkopen bestaat uit het verkopen van light en zero producten. Producten die vrijwel hetzelfde zijn, maar toch een ander uiterlijk hebben.

Het verschil van de twee soorten cola

Zit er dan helemaal geen verschil in? Jawel, want als je beide soorten weleens gedronken hebt weet je dat de smaak anders is. Cola zero komt het meest in de buurt van de originele smaak. Dit komt voornamelijk omdat zero natriumcitraat bevat, en dat heeft de light versie niet.

Wat cola light dan wel weer heeft, is citroenzuur, en deze vind je niet in de zero versie. Dit zorgt er ook voor dat de light versie wat lichter smaakt, of in ieder geval een andere smaak heeft dan de klassieke en zero versie.

Lees ook: Wat zijn de symptomen van een alcoholverslaving?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here