Haaruitval; hoe kun je dit voorkomen?

0
865
haaruitval

Er zijn mensen die altijd last hebben van haaruitval, maar er zijn ook mensen die hier alleen in de herfst- en wintermaanden last van hebben. Dit is vervelend en kan zorgen voor onzekerheid. Jammer natuurlijk, maar gelukkig zijn er ook stappen die gezet kunnen worden om haaruitval te verminderen. In dit artikel vertellen wij je wat je kan doen om haaruitval te voorkomen.

De oorzaak van uitvallend haar

Er zijn veel verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de kwaliteit en de sterkte van je haar. Toch is je leefstijl vaak de factor met de grootste invloed. Stress, te weinig vitamines en proteïnes, medicatiegebruik en hormoonschommelingen spelen hier allemaal in mee.

Ook is het zo dat de ene haaruitval de ander niet is. Ook is het zo dat de oorzaak van de uitval bij elke vrouw anders kan zijn.

Haaruitval bij stress – deze vorm van haaruitval is vrijwel altijd maar tijdelijk. Wanneer je leidt onder ernstige stress kan je haar uit gaan vallen. Tijdens de winter kan dit komen door de feestdagen die eraan zitten te komen of omdat het druk is op het werk. Stress zorgt er namelijk voor dat de haarwortels stoppen met groeien en daardoor in de rustfase terechtkomen. Hierdoor vallen haren sneller uit dan normaal.

Door hormonen – dit kan gezien worden als een geleidelijk proces waarbij de haarzakjes telkens kleiner zijn geworden. De haren die nog wel groeien zullen steeds zwakker en smaller worden, wat dus kan leiden tot haaruitval.

Haaruitval door een slechte doorbloeding – wanneer je doorbloeding wordt belemmerd worden je haarzakjes aangetast, en dit kan zorgen voor haaruitval. Een oorzaak hiervan kan zijn dat je haar te vaak te strak naar achteren wordt getrokken, bijvoorbeeld door een te strakke staart, ingevlochten haar of extensions.

Hoe kun je haaruitval voorkomen?

Er zijn veel tips over hoe jij je haar mooi, gezond en sterk kunt houden, want hoe gezonder het haar is, hoe minder snel het uit zal vallen. Daarom is het belangrijk goed voor je haar te zorgen, vooral in de herfst- en wintermaanden.

Voeding – wat je eet kan van grote invloed zijn op de gezondheid van je haren. Zorg er dus voor dat je genoeg water drinken en voldoende Omega-3 vetzuren binnen krijgt, hier word je haar sterker en glanzender van. Ook is het belangrijk voldoende mineralen binnen te krijgen.

Goede doorbloeding – een goede doorbloeding bereik je door meer te gaan sporten. Ook je hoofdhuid af en toe masseren zorgt voor een betere doorbloeding.

De juiste producten – je kunt het beste producten gebruiken die speciaal zijn voor beschadigd haar, deze zorgen namelijk voor de juiste voeding.

Lees ook: Lichaamshaar verwijderen, hoe doe je dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here