Feit of fabel: Rode wijn is gezond?!

0
2520
rode wijn

We horen het vaak genoeg voorbij komen, een glaasje rode wijn per dag, zorgt voor een lang en vitaal leven. Wijn is natuurlijk erg fijn! Zowel de witte, rode als rosé variant wordt wereldwijd dagelijks gedronken. Maar is rode wijn wel zo gezond, als men beweert? Het is tijd om voor eens en voor altijd de voor- en nadelen van rode wijn op een rijtje te zetten. In deze blog lees je over wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom wijn wel of niet gezond is!

De voordelen van het drinken van rode wijn

Rode wijn is van druiven gemaakt en in de steel van de druiven, zit tannine. Uit onderzoek is gebleken dat tannine een zeer positief effect heeft op de weerstand van mensen. Als jouw weerstand goed is, kan jij een griep, verkoudheidje en ontstekingen veel beter aan! Daarnaast zitten er tal van antioxidanten in rode wijn, die jouw hart- en bloedvaten beschermen. Het cholesterolgehalte met de goede vorm van cholesterol wordt dan aanzienlijk verhoogd in jouw bloed. Als laatste zorgt rode wijn en alcohol in het algemeen, voor de verdunning van bloed. Jouw bloedvaten worden verwijd en dit zorgt voor een betere doorbloeding door heel jouw lichaam.

De nadelen van het drinken van rode wijn

Eigenlijk is de norm hier: geniet maar drink met mate! Wanneer je te veel rode wijn of alcohol drinkt, is dit schadelijk voor jouw lichaam en dus voor jouw gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat er in rode wijn, vaak sporen van zware metalen te vinden zijn. Denk hierbij aan ijzer, zink, aluminium of lood. Wanneer je hier te veel van binnenkrijgt heb je een grotere kans op Parkinson of kanker. Daarnaast is alcohol slecht voor jouw hersencellen, dus pas altijd op met de hoeveelheden die jij drinkt.

Tips om gezond te blijven tijdens het nuttigen van rode wijn

Wanneer je dagelijks een rood wijntje drinkt, is het noodzaak om de volgende handelingen toe te voegen aan jouw dagelijkse routine. Beweeg altijd voldoende, drink naast wijn ook geregeld een glas water, want water zorgt voor het afdrijven van gif- en afvalstoffen die zich in jouw lichaam ophopen. Zorg voor een gezond eetpatroon, dus eet genoeg groente en fruit. Als jij gezond eet, krijg je namelijk genoeg vitamines binnen. En naast een gezonde maaltijd, is het ook altijd goed om gevarieerd te eten. En het leuke is, dat bij elke maaltijd ook een andere lekkere wijn past!

Dus, feit of fabel?

Er zitten wel degelijk een paar voordelen aan het drinken van rode wijn. Op sommige vlakken wordt jouw gezondheid er zelfs door gestimuleerd. Maar de regel blijft: drink nooit te veel. Wanneer jij jouw rode wijn inname goed onder controle hebt en ervan kunt genieten, dan kan je gerust dagelijks een wijntje blijven drinken. Proost!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here