Is pure chocolade echt zo gezond?

0
2206
pure chocolade

Pure chocolade zit bomvol met voedingsstoffen die je gezondheid kunnen bevorderen.

Dit is wel alleen echt het geval bij hoge kwaliteit chocolade, dus met veel cacao in plaats van veel suiker. Cacao is duur, goeie pure chocola dan dus ook. Ook is chocolade natuurlijk een arbeidsintensief product om te maken, hierom is het de beste keuze om fairtrade chocolade te kopen zodat je zeker weet dat de boer krijgt wat hij zou moeten verdienen.

Vrijkomende dopamine

Punt een van chocolade is de dopamine die vrijkomt, dit gebeurt door omzetting van Phenylalanine in het lichaam. Dopamine is een stofje dat je een geluksgevoel doet ervaren, dit geeft je de mogelijkheid om betere keuzes te maken. Maar het verhoogt ook het libido, bij mannen duidelijk meer dan bij vrouwen. Ook het stofje cacao zelf kan iets doen, het geeft je een soort van verliefd gevoel.

Ook komt er caffeine en thebromine vrij, deze stimuleren je zenuwstelsel. In chocola zit echter zo weinig van deze stoffen dat je er niet veel van voelt of verslaafd kan raken eraan.

Eet met mate

Er zitten veel vezels, ijzer, magnesium, koper, mangaan en een aantal andere mineralen die je nodig hebt. Het zit echter wel in hele grote hoeveelheden in de chocolade dus met mate eten is aangeraden, te veel van die mineralen kunnen een averechts effect opleveren namelijk. Maximaal 20 gram per dag van 70% puur is een goede maatstaaf om aan te houden hiervoor

Betere bloedsomloop

Ook de antioxidanten die in pure chocola te vinden zijn zorgen voor een betere bloedsomloop en verlaagt je bloeddruk, hiervoor zijn meer studies te vinden die een verband aangeven dan studies die geen verband vinden. Ook zorgen sommige antioxidanten zoals flavonoïden voor een kleinere kans op het krijgen van diabetes type twee. Diabetes type 2 zorgt voor resistentie voor insuline, flavonoïden creëren het tegenovergestelde effect.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here