Dit is waarom een jacuzzi goed is voor je gezondheid!

0
1711
paar in jacuzzi

Misschien heb je er al eens over nagedacht om een eigen spa of opblaasbare jacuzzi aan te schaffen. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een jacuzzi en waarom is een jacuzzi goed voor zowel je fysieke als mentale gezondheid? We leggen het graag aan je uit.   

Het ontspannen van de spieren

Heb je net een uurtje te lang gesport of een intensieve dag gehad op het werk? Dan kan je een dag later zomaar last hebben van spierpijn. Warm water en het gebruik van een jacuzzi bieden dan de perfecte ontspanningstherapie. Een warm bad stimuleert namelijk de bloedsomloop, waardoor je spieren even helemaal tot rust kunnen komen. Daarnaast worden ook de gewrichten verwarmd en wordt hierdoor het weefsel rekbaarder. Een extra voordeel van je jacuzzi, zijn de massagekoppen. Zo worden specifieke delen van het lichaam heerlijk gemasseerd en zijn je spieren en gewrichten na een avondje in de jacuzzi weer helemaal hersteld.

Mentaal tot rust komen

Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal kom je helemaal tot rust in een jacuzzi. Alleen al het fijne gevoel van warm water en het geluid van de bubbels zorgen ervoor dat je jouw hoofd helemaal leeg kunt maken. Even geen telefoons, computers en drukte, maar heerlijk genieten van het moment. Ontspan lekker alleen, met je partner of vrienden in het verwarmde bubbelende water en je kunt je weer helemaal opladen. De perfecte manier om volledig te ontstressen.

Meer zweten

Misschien vind je het zelf helemaal niet prettig als je in een jacuzzi zit, maar zweten is eigenlijk heel gezond. Zweten zorgt ervoor dat je lichaam zich makkelijker kan ontdoen van afvalstoffen. Door te zweten krijgt het lichaam de kans om het lichaam volledig te reinigen en toxische stoffen af te scheiden. Niet voor niets dat badhuizen volstaan met hete spa’s, sauna’s en stoombaden. Let er wel op dat je na flink zweten je lichaam weer hydrateert en tijdens het baden al voldoende water drinkt.

Rustgevende en zuiverende spa geuren

Wil je jouw spa ervaring helemaal compleet maken? Voeg dan ook rustgevende en zuiverde spa geuren toe aan je Intex jacuzzi en creëer de ultieme spa beleving. Natuurlijk kun je het zo sfeervol maken als je zelf wilt, door gebruik te maken van knusse verlichting en rustgevende muziek. Maar een spa geur is in iedere situatie een geweldige toevoeging. Spa geuren hebben vaak een kalmerende en zuiverende werking en zijn zacht voor de huid. Zo helpt de geur lavendel uitstekend bij slapeloosheid en stress en zorgt de frisse eucalyptus geur voor gezonde luchtwegen en een verbetering van de ademhaling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here