3 bewezen tips tegen stress op het werk

0
1478

Wat kun je doen om werkstress onder je medewerkers te voorkomen? Wij hebben in samenwerking met Arboned 3 bewezen meest effectieve tips voor je op een rijtje gezet.

Stress op werk zorgt voor een derde van het ziekteverzuim van werknemers, dit blijkt uit gegevens van de Rijksoverheid. Bij financiële instellingen en in het onderwijs zorgt stress op het werk zelfs voor de helft van het totale verzuim onder werknemers. Dit komt vaak door een verstoorde balans tussen werk en privé, baanonzekerheid, agressie/geweld op de werkvloer en een te hoge werkdruk. Niet voor niets maakt de overheid zich zorgen over de toenemende druk voor werknemers in Nederland, bij veel bedrijven is een gezonde werkplek ver te zoeken.

Wij hebben alvast een drietal (bewezen) effectieve tips om werkstress te verminderen of voorkomen op een rijtje gezet. Lees onderstaande 3 tips om minder stress te ervaren op de werkvloer.

Tip 1. Houdt werk en privé gescheiden

Sommige mensen hebben er moeite mee om niet continu hun e-mail of telefoon te checken. Of in de avond als ze thuiskomen nog even snel hun werkzaamheden voor die dag afronden. Voordat je het weet check je om de 5 minuten je mail/telefoon en ben je de gehele avond aan het werk, terwijl je eigen even iets wilde afronden. Het is dus belangrijk dat je werk en privé gescheiden houdt. Doe je werk op de werkvloer en zet de knop uit zodra je richting huis gaat.

Tip 2. Vermijd lunch op je werkplek

Van eten achter het bureau wordt niemand gelukkig, zo is gebleken uit onderzoek. Werknemers ontspannen pas wanneer ze lunchen op een andere plek dan hun bureau. Lunchen in de buitenlucht is het beste voor je medewerkers. Is dat niet mogelijk? Dan is alles beter dan lunchen achter het bureau.

Tip 3. Ontspannen muziek op de achtergrond

Een ontspannen muziekje doet al veel met het stressniveau van werknemers. Muziek heeft een bewezen ontspannend effect. Welke muziek precies ontspannend is, is per persoon verschillend, afhankelijk van de muzieksmaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here