De voordelen van gemberthee

0
1192
Gemberthee

Gember heeft een hele specifieke geur en smaak, en is daarnaast ook heel veelzijdig en gezond. Het bevat onder andere vitamines, mineralen, antioxidanten en essentiële oliën. Wil je graag gember toevoegen aan je dagelijkse voeding, dan kun je dit goed doen door het drinken van gemberthee. De voordelen van gemberthee vind je hieronder!

Het kalmeert je maag

Is jouw maag vaak onrustig, ben je snel misselijk door het reizen of heb je last van ochtendmisselijkheid? Dan kan gember hierbij helpen. Gember staat namelijk bekend om zijn vermogen je maag te kalmeren en misselijkheid te verminderen. Door een kop thee te maken met gember en citroen kan dit je dus helpen.

Het verbetert je doorbloeding

Gember kan de bloedcirculatie in je lichaam verbeteren. Dit komt omdat gember onder andere mineralen, vitamines en aminozuren bevat. Door de bloedcirculatie te verbeteren wordt het mogelijk zuurstof te leveren aan alle cellen in je lichaam.

Gember vermindert stress

Ook heeft gember een kalmerend effect op je lichaam en je geest. Hierdoor kan gember je helpen bij het verminderen van stress en kan het daarnaast je stemming verbeteren. Wanneer je een vervelende stemming aan voelt komen kun je dus het beste een pauze inlassen en genieten van een kop gemberthee.

Pijnlijke spieren worden verlicht door gemberthee

We weten al dat gemberthee de doorbloeding verbetert maar het helpt daarnaast ook bij pijnlijke en gevoelige spieren. Of het nu gaat om hoofdpijn, pijn door kou of spierpijn na een training, gemberthee kan helpen de pijn te verlichten.

Frisse adem

Natuurlijk kun je een slechte adem verhelpen door een goede mondhygiëne, maar het drinken van gemberthee helpt hier ook bij. Gember zorgt namelijk voor een reiniging van je gehemelte waardoor je mond weer fris aanvoelt.

Hulp bij het afvallen

En als laatste kan gemberthee je ook nog eens helpen bij het afvallen. Gember zorgt namelijk voor een versnelling van de spijsvertering. Ook verhoogt gember je metabolisme en helpt het vet te verbranden.

Lees ook: Vitamines; tien vragen én antwoorden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here