Wiet als ondersteuning voor de gezondheid

0
1233
Wiet als ondersteuning voor de gezondheid

Wiet wordt als velen gezien als een drugs die niet goed voor je is. Toch heeft wiet veel eigenschappen die juist medicinaal kunnen werken en voordelen bieden voor de gezondheid. Hoewel veel mensen het recreatief gebruiken om lekker te kunnen ontspannen, zijn er ook veel mensen die het gebruiken tegen bijvoorbeeld slapeloosheid, pijnklachten of misselijkheid.

Zelf wiet kweken goedkoper en schoner

Het is natuurlijk mogelijk om wiet te kopen in de coffeeshop. Het kan ook zijn dat je huisarts het voorschrijft en je het bij de apotheek kunt ophalen. Maar wiet kweken kun je natuurlijk ook gewoon zelf doen. Zelf wiet kweken heeft verschillende voordelen:

  • Als je regelmatig wiet gebruikt is het voordeliger om ze zelf te kweken (ook wanneer je het van de apotheek krijgt, dit wordt vaak niet vergoed)
  • Je weet zeker dat de kwaliteit van je plant goed is, dit is bij de coffeeshop soms maar de vraag.
  • Er worden geen chemische stoffen toegevoegd aan de wiet (zoals stoffen om de top zwaarder en/of glimmender te maken)

Daarnaast is het ook nog gewoon een leuke bezigheid om wietplanten te kweken. Om het jezelf niet te moeilijk te maken kun je autoflower wietzaadjes gebruiken. Deze planten komen na de groeifase automatisch in bloei en je hoeft er weinig naar om te kijken. Ideaal voor beginnende kwekers maar dus ook voor mensen die het kweken voor medicinaal gebruik.

Waarom wiet voor je gezondheid?

Wiet heeft een veelzijdige werking en is 100% natuurlijk; het enige wat belangrijk is om te weten is dat het een psychoactieve stof bevat waar je high van kunt worden. Toch kan het gunstig zijn voor zowel het lichaam als de geest om dit te gebruiken.

  • Het heeft een pijnverlichtende werking waardoor het gunstig is voor mensen met chronische pijn en fibromyalgie.
  • Epileptische aanvallen kunnen verminderen door het gebruik van wiet;
  • Wiet gaat misselijkheid tegen waardoor het veel gebruikt wordt door mensen die chemotherapie ondergaan. Daarnaast kan wiet mogelijk ook de groei van bepaalde kanker remmen.
  • Het stimuleert het hongergevoel, dit kan gunstig zijn voor mensen die te mager zijn en aan moeten sterken of verzwakt zijn.
  • Wiet zorgt ervoor dat je beter kunt slapen, je valt sneller in slaap en zult ook beter doorslapen.
  • Het gebruik van wiet kan spierspasmen tegengaan;
  • Je lichaam en geest raken erdoor ontspannen, dit kan helpen om stress te verlichten.

Veelzijdige werking

Juist omdat wiet zo’n enorm veelzijdige werking heeft is het een erg populair goedje. Veel mensen ervaren dat gezondheidsklachten afnemen door het gebruik van wiet of dat ze beter in hun vel komen te zitten. En dat allemaal door een natuurlijk kruid die je zelf kunt kweken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here