Welke yoga bolster is de beste?

0
2172

De markt van yoga artikelen groeit hard. Daarom kan het soms best lastig zijn om het beste artikel te vinden. Wij helpen je graag op weg. Een yoga bolster is een ideaal hulpmiddel bij diverse houdingen. Daarom ook een belangrijk item in je yoga uitrusting. Welke bolster is nu de beste?

Het model van de bolster

Allereerst is het belangrijk om het gewenste model van je yoga bolster te bepalen. Er zijn 3 soorten:

  • Cilinder:

Dit is de meest gangbare vorm. Voor multifunctioneel gebruik.

  • Rechthoek:

Een rechthoekige bolster is iets langer en breder dan een cilindervormige. Vooral voor restauratieve yoga komt deze goed van pas. Het helpt bij het verdiepen van de ontspanning.

  • Pranayama:

Deze bolsters zijn smal en rechthoekig. Ideaal bij ademhalingsoefeningen, een goed hulpmiddel om de ribbenkast te openen.

Weet je niet zo goed welk model het beste bij je past? Dan kan het beste kiezen voor de allround cilindervormige yoga bolster.

Overige punten om op te letten

Naast de vorm zijn er een aantal andere aandachtspunten bij het uitzoeken van je yoga bolster:

Vulling:

De vulling is bepalend voor het comfort van je bolster. We raden aan om voor boekweitkaf te kiezen. Dit is een stevige vulling die zich goed vormt naar je lichaam.

Hoogte:

De bolsters hebben een standaard hoogte. Let erop of je makkelijk vulling kunt bijstoppen of weghalen. Zo kan je namelijk zorgen dat de bolster jouw ideale hoogte heeft.

Materiaal:

Afhankelijk van jouw voorkeuren kies je een goed buitenmateriaal van je yoga bolster. Vind je het milieu belangrijk? Kies dan een bolster met een hoes van biologisch katoen.

Katoen is een goed ademend materiaal, ook erg prettig voor het afvoeren van vocht.

Onderhoud:

Kan je de hoes verwijderen om te wassen? En zo ja kan dit dan in de wasmachine?

Is het mogelijk om de vulling te verwijderen om ook de binnenhoes een keer te kunnen wassen?

Dit zijn een aantal dingen die nog weleens verschillen per bolster.
Tip: je schaft waarschijnlijk maar 1 keer een yoga bolster aan, neem daarom de tijd om een goede uit te zoeken, hier heb je jaren plezier van!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here