Wat doet een zorghotel?

0
1534

Het aantal zorghotels in Nederland is groeiende, jaarlijks komen er nog steeds een aantal hotels bij. In een zorghotel kan je terecht als je tijdelijk extra zorg nodig hebt en er geen mogelijkheid tot thuiszorg is. Vaak komen mensen hier terecht als ze nazorg nodig hebben na een operatie, ook is een zorghotel een mooie oplossing als een mantelzorger tijdelijk niet beschikbaar is.

Bij welke situaties is een zorghotel een goede oplossing?

Er zijn meerdere situaties waar een zorghotel prima voor geschikt is, onder andere de volgende:

  • Wanneer je nazorg nodig hebt na een operatie of zware behandeling in het ziekenhuis. Bijvoorbeeld het krijgen van een nieuwe knie of nadat je een zware chemo hebt gehad.
  • Een zorghotel is ook prima om juist je conditie en lichamelijke gesteldheid te verbeteren als voorbereiding voor een zware operatie of behandeling. Hoe fitter je hiervoor bent des te sneller je kan herstellen.
  • Het kan zo zijn dat je in principe altijd thuis werd verzorgt door een mantelzorger maar dat deze tijdelijk niet beschikbaar is, of omdat je gezondheid tijdelijk wat minder is geworden. In beide gevallen kan je in een zorghotel verblijven tot thuiszorg weer mogelijk is.
  • Een zorghotel wordt vaak ook als vakantieadres beschouwt. Als de situatie zo is dat je niet op vakantie kan gaan omdat je constant zorg nodig hebt, kan een zorghotel hier ook een prima oplossing voor zijn. Veel zorghotels liggen namelijk in prachtige gebieden waar je prima met je gezin kan eten of een wandeling kan maken.

24-uurs zorg

Het zorgteam van een zorghotel wat bestaat uit artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten en ergotherapeuten geven ook zorg op maat, 24 uur per dag als dat nodig is. Omdat het team in dienst is van het hotel of van een zorgaanbieder zijn ze prima op de hoogte van alle afspraken aangezien het allemaal beschreven staat in het zorgplan dat voor jou gemaakt is.

Wat zijn de kosten van een zorghotel?

Gemiddeld kost een kamer in een zorghotel tussen de 100 en 200 euro per nacht, inclusief maaltijden. Wat de kosten voor jezelf zijn is afhankelijk van je verzekering. Ook bestaat de zorg uit twee delen, de zorg en het verblijf. Het verblijf kan vergoed worden vanuit je basisverzekering als je een indicatie voor Eerstelijns verblijf (ELV) hebt, hier betaal je wel een eigen risico voor. Als je dit niet hebt kan je alsnog een vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering hebt, dit is echter wel afhankelijk van de verzekeraar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here