Waarom groene thee zo gezond is

0
2338
groene thee

Veel mensen en onderzoekers zweren erbij dat groene thee ongelofelijk goed voor je is. Andere vinden dat het allemaal tussen je oren zit. Hier gaan wij naar kijken.

‘Het is het gezondste drankje wat ik me kan bedenken’ zegt Christopher Ochner, een onderzoeker naar voedingsstoffen. Het is niet een wonderproduct maar kan samen met andere gezonde keuzes tot een geweldig resultaat leiden. Maar wat doet de groene thee dan nou eigenlijk?

Antioxidanten

In groene thee zitten Catechine, dit zijn antioxidanten die vechten tegen en soms voorkomen dat er celschade optreed. Ook zorgt het voor extra doorstroom van je bloed en een lager cholesterolgehalte. Dit doorstromen zorgt voor beter functioneren van je hersenen en kan je dus in theorie slimmer maken. Maar niet alleen het doorstromen helpt maar ook een stof genaamd L-theanine, dit zorgt voor een makkelijkere zuurstofuitwisseling tussen de hersencellen en het bloed. In 2013 is er bij een studie gebleken dat groene thee ook helpt tegen vele hartklachten van hoge bloeddruk tot hartfalen, groene thee verkleint de kans op dit allemaal.

Groene thee verkleint de kans op Alzheimer

Ook verkleint het de kans op Alzheimer en Parkinson, verschillende studies laten dit zien, door bepaalde moleculen in de groene thee.

Dan nog het afvallen, veel mensen zeggen ook dat het hiermee zou helpen. Er zijn ook studies die concluderen dat EGCG helpt met afvallen maar er zijn er ook genoeg die dat verband niet vinden. Dus wij kunnen geen uitspraak doen of het echt helpt of niet.

Kankercellen bestrijden met groene thee?

Dan nog iets wat mensen bijna nooit verwachten, groene thee zou ook goed in het bestrijden van kankercellen moeten zijn. Doordat de Catechine beschadigingen probeert tegen te gaan of te verhelpen probeert hij ook de kankercellen te repareren, hoe effectief dit gaat is nog niet bekend omdat we er pas sinds kort achter zijn dat de Catechine dit effect heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here