Voordelen Vitamine D

0
1448
Vitamine B haaruitval supplement

De zonnevitamine! Een gratis Vitamine D die je lichaam aanmaakt, als je blootgesteld bent aan zonlicht. De beste Voordelen Vitamine D in dit artikel.

Vitamine D: De vrolijke Vitamine

Vitamine D wordt soms de “zonnevitamine” genoemd omdat het in uw huid wordt geproduceerd als reactie op zonlicht. Het is een in vet oplosbare vitamine in een familie van verbindingen die vitamine D-1, D-2 en D-3 omvat. Je lichaam produceert op natuurlijke wijze de Voordelen vitamine D als het direct wordt blootgesteld aan zonlicht. Je kunt het ook door bepaalde voedingsmiddelen en supplementen de Voordelen van Vitamine D halen. Dit om het niveau in je bloed op orde te houden. Voorkom dus een vitamine D tekort!

Vitamine D heeft verschillende belangrijke functies

Misschien zijn de meest vitale functies het reguleren van de absorptie van calcium en fosfor. Ook het faciliteren van de normale werking van het immuunsysteem. Het verkrijgen van een voldoende hoeveelheid vitamine D is belangrijk voor de normale groei. Ook voor de ontwikkeling van botten en tanden, evenals een verbeterde weerstand tegen bepaalde ziekten. Als uw lichaam onvoldoende voordelen vitamine D krijgt, loopt u het risico botafwijkingen te ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zij zachte botten (osteomalacie) of fragiele botten (osteoporose).

Voordeel Vitamine D

Hier zijn nog drie verrassende voordelen van vitamine D

1. Vitamine D bestrijdt ziekte

Naast de belangrijkste voordelen suggereert onderzoek dat vitamine D ook een rol kan spelen bij:

 • vermindering van uw risico op multiple sclerose. Volgens een studie uit 2006 gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association. Vermindering van uw kans op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten.
 • de kans op het ontwikkelen van de griep verminderen. Volgens onderzoek van 2010 gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition

2. Vitamine D vermindert depressie

Onderzoek heeft aangetoond dat vitamine D een belangrijke rol kan spelen bij het reguleren van de stemming en het afweren van depressie. In één onderzoek ontdekten wetenschappers dat mensen met een depressie die vitamine D-supplementen kregen een verbetering van hun symptomen opmerkten.

Er was ook een andere studie van mensen met fibromyalgie. De onderzoekers vonden dat vitamine D tekort vaker voorkomt bij mensen die ook angst en depressie ervoeren.

3. Vitamine D verhoogt het gewichtsverlies

Overweeg het toevoegen van vitamine D-supplementen aan uw dieet als u probeert om gewicht te verliezen of hart-en vaatziekten te voorkomen. Je vindt een grote selectie van vitamine D-supplementen op Amazon.com.

In één onderzoek konden mensen die dagelijks calcium en vitamine D slikten, meer gewicht verliezen dan proefpersonen die een placebo supplement gebruikten. De wetenschappers zeiden dat extra calcium en vitamine D een eetlustremmend effect hadden.

In een ander onderzoek verbeterden mensen met overgewicht die dagelijks een vitamine D-supplement slikten hun risicoparameters voor hart- en vaatziekten.

Pas op voor Vitamine D tekort

Veel factoren kunnen van invloed zijn op uw vermogen om voldoende vitamine D via de zon alleen te krijgen. Deze factoren omvatten:

 • In een gebied met hoge vervuiling zijn
 • Gebruik zonnebrandcrème
 • Meer tijd binnenshuis doorbrengen
 • Wonen in grote steden waar gebouwen zonlicht blokkeren
 • Een donkerdere huid hebben. (Hoe hoger de niveaus van melanine, hoe minder vitamine D de huid kan opnemen.)

Deze factoren dragen bij aan een toenemend aantal mensen bij aan vitamine D-tekort. Daarom is het belangrijk om een ​​deel van je vitamine D uit bronnen te halen, naast zonlicht.

De symptomen van een vitamine D-tekort bij volwassenen

De Voordelen Vitamine D zijn groot. Heb je last van onderstaande symptomen, zorg voor een Vitamine D supplement:

 • vermoeidheid
 • pijn
 • een algemeen gevoel van zich niet lekker voelen
 • ernstige botpijn

Bloedtest

Artsen kunnen een vitamine D-tekort diagnosticeren door een eenvoudige bloedtest uit te voeren. Een tekort heeft, kan uw arts röntgenfoto’s bestellen om de sterkte van uw botten te controleren. De diagnose kan zijn dat er een vitamine D tekort is. Dan zal uw arts u waarschijnlijk aanraden om dagelijks vitamine D supplementen in te nemen. Als u een ernstige tekort heeft, denk dan eens aan Vitamine D supplementen. Je moet er ook voor zorgen dat je vitamine D krijgt door zonlicht en het voedsel dat je eet.

Voedselbronnen van vitamine D

Weinig voedingsmiddelen bevatten van nature vitamine D. Daarom zijn sommige voedingsmiddelen versterkt. Dit betekent dat vitamine D is toegevoegd. Voedingsmiddelen die Voordelen Vitamine D bevatten, zijn onder andere:

 • zalm
 • sardines
 • eigeel
 • garnaal
 • melk (versterkt)
 • graan (versterkt)
 • yoghurt (versterkt)
 • sinaasappelsap (versterkt)

Het kan moeilijk zijn om elke dag voldoende vitamine D te krijgen door blootstelling aan de zon en alleen voedsel. Dus het innemen van vitamine D-supplementen kan helpen.

Hoeveel heb je nodig voordelen vitamine D?

Er is enige controverse geweest over de hoeveelheid vitamine D die nodig is voor een gezond functioneren. Recent onderzoek geeft aan dat je meer vitamine D nodig hebt dan ooit werd gedacht. Normale bloedserumspiegels variëren van 50 tot 100 microgram per deciliter. Afhankelijk van uw bloedspiegel heeft u mogelijk meer vitamine D nodig.

Het Institute of Food and Agricultural Sciences rapporteert nieuwe aanbevelingen op basis van internationale eenheden (IU’s) per dag. IU’s zijn een standaard type meting voor medicijnen en vitamines. IU’s helpen experts de aanbevolen dosis, toxiciteit en tekortkomingen voor elke persoon te bepalen.

Eén IE is niet hetzelfde voor elk type vitamine. Een IU wordt bepaald door hoeveel van een stof een effect in uw lichaam veroorzaakt. De aanbevolen IU’s voor Voordelen Vitamine D zijn:

 • kinderen en tieners: 600 IU
 • volwassenen tot de leeftijd van 70 jaar: 600 IU
 • volwassenen ouder dan 70 jaar: 800 IE
 • zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven: 600 IE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here