Vitamine D Supplement

0
1588
Vitamine D supplement

Is een beetje zonneschijn niet genoeg? Soms niet! Hou goed in de gaten of je genoeg Vitamine D supplement binnenkrijgt, want het heeft zeer veel voordelen.

Is vitamine D een wondersupplement?

In tegenstelling tot andere letters van het vitamine alfabet, trotseert vitamine D een gemakkelijke classificatie. Maar de “zonneschijnvitamine” is mogelijk gunstiger dan u misschien weet. Een Vitamine D supplement is dus soms zo gek nog niet. Je denkt misschien dat een Vitamine D supplement weinig meer is dan een bestanddeel van je dagelijkse multivitamine. Maar de zogenaamde “zonnevitamine” is gecompliceerder. En waarschijnlijk zelfs gunstiger dan je je misschien had voorgesteld. Je moet voorkomen dat je een tekort hebt!

Vitamine D supplement voor botgroei

Het is al lang bekend dat vitamine D botgroei en -kracht bevordert. Door de opname van calcium, magnesium, ijzer en andere heilzame mineralen door het lichaam te vergroten. Het absorberen van zonlicht voor Vitamine D toename. En het eten van vette vis verhoogt het vitamine D gehalte. Maar sommige unieke eigenschappen van vitamine D supplement zijn minder bekend. De minder bekende voordelen maken het misschien de moeite waard om een Vitamine D supplement te overwegen. Voorkom een tekort aan Vitamine D.

Vitamine D supplement is uniek

In tegenstelling tot andere leden van het vitamine-alfabet trotseert vitamine D gemakkelijke classificatie. Dat komt omdat het eigenlijk als een hormoon kan worden beschouwd. Het wordt gesynthetiseerd in de lever en de nieren. Er is ook een ander uniek aspect van vitamine D supplement. Namelijk het feit dat, afgezien van vette visolie, vitamine D supplement zelden wordt gevonden in voedsel.

Een essentiële voedingsstof

Het Vitamine D supplement is een essentiële voedingsstof. Afhankelijk van de chemie van het lichaam en omdat iedereen anders is, is het de moeite waard om een ​​deskundig oordeel te krijgen.

Vitamine D supplementen

Meten is weten

“Ik meet altijd vitamine D,” verklaarde Dr. Jenny Goodman, specialist in voedings- en milieugerelateerde medicijnen van de British Society for Ecological Medicine (BSEM), aan Healthline. “Het is heel belangrijk omdat je in theorie een overdosis kunt nemen, het is erg onwaarschijnlijk, maar technisch gezien nog steeds een risico. Je zou nooit een overdosis kunnen geven aan vitamine C of de B-vitamines, omdat ze oplosbaar zijn in water en je gewoon plassen wat je niet nodig hebt. ”

Vitamine D supplement blijft in je lichaam

Elke B- of C-vitamines zullen binnen een paar uur uit je systeem verdwijnen, merkte Goodman op. Maar dat is niet het geval met vitamine D supplement. Dat is de reden waarom ze de neiging heeft om het niveau van de patiënten te meten voordat ze suggereert dat ze het nemen. Goodman zei dat mensen ooit genoeg zonlicht hadden om voldoende vitamine D te produceren, maar de tijden zijn veranderd.

Speelt evolutie een rol bij een Vitamine D supplement?

“We zijn allemaal geëvolueerd uit Afrika, we evolueerden niet met kleding aan en we evolueerden niet binnen. Dus onze basale natuurlijke staat is om onder een Afrikaanse zon rond te rennen met heel weinig bedekking, “legde ze uit. “Zelfs op het noordelijk halfrond, tot aan de industriële revolutie, werkten de meeste mensen de hele tijd buiten en kwamen ze erbij.”

Minder zon: dus Vitamine D supplement

Na de industriële revolutie begonnen mensen meer tijd binnen, op kantoor en thuis door te brengen. Goodman zei dat je, tenzij je toevallig een baan hebt als tuinier of landschapsarchitect, waarschijnlijk niet genoeg zon krijgt, zelfs niet in de zomer, omdat je gewoon niet buiten genoeg bent. “De eisen van mensen variëren, daarom moeten de niveaus worden gemeten,” voegde ze eraan toe.

Oude voordelen, nieuwe voordelen

Het verband tussen gezonde vitamine D supplement en-spiegels en gezonde botten is bekend. Maar meer recent onderzoek werpt een licht op een breder scala aan mogelijke voordelen. Onderzoekers van de Harvard School of Public Health (HSPH) vonden dat lage niveaus van vitamine D supplement de progressie van multiple sclerose (MS) voor mensen in de vroege stadia van de ziekte konden versnellen.

Het krijgen van voldoende vitamine D supplement biedt bescherming

Recent onderzoek van de University of Birmingham, gepubliceerd in PLOS ONE, suggereert dat verhoogde niveaus van vitamine D in het bloed kunnen helpen de spierkracht te optimaliseren. Hoofdstudie auteur, en Clinical Lecturer bij het Institute of Metabolism and Systems Research aan de Universiteit van Birmingham, Zaki Hassan-Smith, PhD, vertelde Healthline in een e-mail dat onderzoekers hopen meer te leren over dit verband in toekomstige studies.

Vitamine D supplement heeft gezondheidsvoordelen

“We ontdekten dat de receptor waarvan bekend is dat vitamine D supplement werkt, aanwezig was in spieren van onze onderzoeksvrijwilligers”, schreef hij. “We hebben ook associaties waargenomen tussen serum vitamine D-spiegels en een aantal genen die betrokken zijn bij de spierfunctie,” voegde hij eraan toe.” Een recente BMJ-studie heeft gesuggereerd dat er mogelijk voordelen zijn in Vitamine D supplement waardoor infecties aan de luchtwegen worden verminderd.

Vitamine D supplement en kanker

“Ons lichaam produceert de hele tijd kankercellen, maar wat er gebeurt, is dat ons immuunsysteem detecteert dat er een buitenaardse cel is en het vernietigt, net zoals een bacterie vernietigd zou worden – en het werkt niet goed zonder vitamine D supplement,” zei ze. “Ik zie bijzonder lage niveaus van vitamine D bij mijn patiënten met borstkanker.” Voorkom dus een tekort! Ze suggereert dat iedereen die kanker heeft gehad, met name borstkanker, zijn haar niveau onmiddellijk moet laten controleren.

Vitamine D supplement ook goed voor de hersenen

Goodman suggereert ook een verband tussen gezonde vitamine D-spiegels en hersenfunctie, en vertelt Healthline. “Je moet onthouden dat de hersenen een vetorgaan zijn. Alle zenuwcellen zijn in principe bedekt met een myeline-omhulsel, dat in feite vet is .”

Vitamine D3 supplement wordt aangeraden

“Vitamine D-3 is het echte ding. Het is wat ons lichaam maakt van de zon. Multivitaminen zijn echt een goedkope vervanging voor goed eten.”  Het is vermeldenswaard dat het lichaam geen vitamine D supplement  kan aanmaken als het niet over de nodige componenten beschikt om dit te doen. “Een van de oorzaken van vitamine D-tekort, vooral bij vrouwen, is vetarme voeding,” zei Goodman.

Conclusie Vitamine D supplement

Mensen die niet genoeg vet in hun voeding hebben, krijgen niet genoeg Vitamine D supplement omdat het een in vet oplosbare vitamine is. Dit legde ze uit Goodman sloot dit advies af om uw vitamine D-spiegels tijdens de wintermaanden op peil te houden. “Eet vette vis – dat wil zeggen, zalm, forel, makreel, sardines, enzovoort. Door de winter, zorg dat u zoveel zonneschijn krijgt blootstelling als je kunt, en als je slecht bent, laat je vitamine D-niveaus dan testen. “

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here