Vermoeide benen tegengaan met steunkousen

0
1126
steunkousen

Vermoeide benen na een lange dag werken en rondrennen, of juist onrustige benen na een dag lang stilzitten achter je computer… Al dat stilzitten of urenlang staan ga je op een gegeven moment wel voelen.

Waar komen deze klachten precies vandaan? Al dat lang zitten in dezelfde houding of veel staan zorgt voor een slechte doorbloeding en een ophoping van vocht en afvalstoffen in de benen. Dit zorgt voor een hoop klachten zoals, zware benen, vochtophoping en spataderen.
Gelukkig kunnen we met het dragen van steunkousen of compressiekousen al deze klachten voorkomen!

De werking van steunkousen

Steunkousen ogen als gewone kousen tot de knie, echter geven deze compressie, oftewel druk op de enkel en het been. Graduele compressie om precies te zijn. Graduele compressie in steunkousen zorgen voor een gelijkmatig aflopend drukprofiel. De kousen oefenen meer druk uit bij de enkel en de druk loopt af richting de knie; de kuitspierpomp wordt continu gestimuleerd. Door het dragen van steunkousen stimuleer je dus de bloedcirculatie. Dit gaat verschillende klachten tegen zoals vermoeide benen, rusteloze benen, dikke enkels, spataderen en zelfs oedeem en (reizigers)trombose.

Het aanbod van steunkousen

Je kunt steunkousen gedurende de hele dag dragen. Er zijn veel verschillende steunkousen; diverse kleuren, printjes, materiaalsamenstellingen en natuurlijk ook steunkousen in de vorm van steunpanty’s. Daarnaast zijn steunkousen ook leverbaar in verschillende drukklassen. Vanaf drukklasse 2 worden steunkousen aangemeten; zogeheten therapeutisch elastische kousen. Tot drukklasse 2 kun je steunkousen aanschaffen in een winkel of webshop, zoals webshop Olfit.nl.
Daar vind je steunkousen in allerlei kleuren en patronen, voor dagelijks gebruik maar ook reiskousen, wandelkousen en diabeteskousen.

Door simpelweg dagelijks kousen te dragen met compressie, zorg je ervoor dat je veel fitter en gezonder de dag doorkomt. En dat voel je. Je benen voelen fijn en licht aan en dat geeft je hele dag een boost!

Voel je lekker fit met wandelkousen

Ook voor mensen die veel wandelen zijn er kousen die ervoor zorgen dat je benen zo fit mogelijk blijven. De wandelkous met compressie is een heerlijke kous om te dragen als je houdt van lopen en wandelen.

Wandel steunkousen zijn er in korte varianten, tot over de enkel, maar ook gewoon tot de knie. Deze steunkousen voor tijdens het wandelen zijn speciaal gemaakt voor lange wandelingen. Ze hebben een heerlijk zacht voetbed, zijn naadloos tegen blaarvorming en zorgen ook voor een perfecte warmte- en vochtregulering. Vaak gemaakt van heerlijk zacht Merino en Alpacawol voor een perfecte vochtregulering; zowel op warme dagen als kouden dagen perfect te dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here