Verbeter je gezondheid met Aloe Vera

0
1985

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van Aloe Vera. Het internet staat vol met de voordelen die deze bijzondere plant met zich meebrengt. Je kunt je gezondheid verbeteren met Aloe Vera door gebruik te maken van producten waar het in is verwerkt, maar je kunt ook zelf een Aloe Vera plant aanschaffen. Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Aloe Vera en in welke vormen kun je dit kopen?

Een cactusachtige vetplant

Aloe Vera komt van oorsprong uit Afrika maar groeit ook in landen met een droog klimaat. Van oorsprong is Aloe Vera een woestijnplant, en het groeit vooral goed in warmere landen in Noord-Afrika, en Europese landen als Spanje en Portugal maar ook op de Nederlandse Antillen. Hoewel het uiterlijk van de plant misschien doet denken aan een cactus, valt Aloe Vera toch echt onder de vetplanten. Aloe Vera werd al in de oudheid gebruikt vanwege de geneeskrachten en medicinale werking. Je kunt tegenwoordig gewoon zelf een plant kopen bij een tuincentrum en online kun je allerlei producten kopen waar Aloe Vera in verwerkt is.

Zelf Aloe Vera maken

Aloe Vera is gezond voor je lichaam. Wil je je gezondheid verbeteren met Aloe Vera? Dit kan door middel van natuurlijke Aloe Vera producten, maar ook wanneer je de plant zelf aanschaft. Uit de plant wordt op verschillende manieren sap gewonnen. De sap tussen de bladeren kan bijvoorbeeld worden gebruikt in drankjes. Onder de bladeren zit een gel die veel gebruikt wordt voor producten zoals maskers, bad- en douchegel en meer. Je kunt deze gel en sap mengen door bijvoorbeeld een smoothie of er een masker van maken.

In- en uitwendige voordelen

Wat zijn precies de voordelen van Aloe Vera en hoe verbetert de plant je gezondheid? De plant heeft zowel inwendige als uitwendige effecten op het menselijk lichaam. Inwendig ondersteunt Aloe Vera de werking van de lever, werkt het goed voor het maagslijmvlies, is het een hulpmiddel tegen bloedarmoede en kan het ingezet worden bij een lage weerstand of om de bloedsuiker te verlagen. Uitwendig kun je Aloe Vera gebruiken voor allerlei aandoeningen in de huid zoals eczeem, schilfers, netelroos, acne maar ook bij schaafwonden kan de plant heilzaam werken. Littekens vervagen sneller met behulp van Aloe Vera en de vorming van rimpels kan worden tegengegaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here