Vegetarische en veganistische lifestyle

0
1379

Vegetarier en veganist

Een vegetarische lifestyle is de laatste jaren steeds meer ingeburgerd. Als vegetariër eet je geen vlees en vis en andere producten gemaakt van gedode dieren. De laatste tijd is echter een nieuwe trend in opkomst; veganisme. Als veganist eet je, naast het feit dat je geen dode dieren eet, ook geen dierlijke producten zoals melk, kaas, eieren en honing. Bovendien kiezen veganisten er ook vaak voor om niet eetbare dierlijke producten te vermijden, zoals het dragen van leren schoenen of capsules waarin gelatine verwerkt is. Een diervriendelijke levensstijl dus met bewuste keuzes!

Vegan broodbeleg

Als je vegan eet, dan is een boterham met kaas, vleeswaren of een eitje niet meer mogelijk. Wat kun je dan op je boterham smeren? Vegan cashewnoten kaas is een goed alternatief voor iedereen die op zoek is naar een lekker en gezond vegan smeersel voor op brood en een makkelijk recept wil. Deze “kaas” bestaat namelijk uit slechts vijf ingrediënten en is klaar binnen een handomdraai.

Vegetarisch uiteten

Thuis is het relatief makkelijk om een vegetarische of veganistische maaltijd te bereiden. Je bereid je eigen maaltijd en weet daardoor precies welke producten wel en niet gebruikt worden. Als je gaat uiteten, dan kan dit wat lastiger zijn. Niet alle ingredienten van de maaltijd staan op de menukaart en zelfs als je erna vraagt, kan het voorkomen dat de ober niet op de hoogte is van alle producten die in de maaltijd verwerkt zijn. Gelukkig zijn de vegetarische en vegan restaurants in opkomst! Hierdoor hoef je niet elke keer bij de Italiaan een pasta met tomatensaus en groenten te bestellen of voor de lunch een sandwich me humus te eten. Restaurants die specifiek voor vegetarische of veganistische maaltijden verzorgen hebben een breed scala aan gerechten op het menu waardoor je de dierlijke producten geen moment mist!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here