Sportblessures voorkomen met behulp van sportinlays

0
728
vrouw met sportschoenen

Tijdens het sporten gebruik je je voeten anders dan normaal en komt er meer druk op te staan. Ook krijgen je voeten veel te verduren door de bewegingen en de klappen die ze moeten opvangen. Door deze belasting krijgen veel sporters vroeg of laat te maken met voetproblemen en blessures. Met behulp van sportinlays of sportzolen kunnen klachten aan de voeten eenvoudig worden voorkomen en verholpen. Ze behoren tot de categorie van orthopedische supplementen en worden met orthopedische schoentechniek op maat gemaakt voor jouw sportschoenen. Bij het vervaardigen van de sportinlays houdt de orthopedisch schoentechnicus rekening met de sport die je beoefent, zodat ze optimaal bijdragen aan het actief bestrijden of voorkomen van sportblessures.

Hoe werken sportinlays?

Tijdens het sporten is de belasting op de anatomische structuren zoals pezen en spieren veel groter omdat er veel krachten op het menselijk lichaam inwerken. Daarom is het belangrijk om deze krachten op te vangen. Sportinlays worden gemaakt van materiaal dat zorgt voor een optimale schokdemping. Dankzij deze schokdemping wordt de belasting van het lichaam tijdens het sporten aanzienlijk verlaagd. Ook zorgen sportinlays voor meer stabiliteit. Veel sporters hebben immers te maken met (terugkerende) blessures die zijn te wijten aan het verkeerd functioneren van de voeten of een verkeerde voetstand. Dit kan resulteren in klachten aan de heupen, enkels, knieën en rug.

Het aanmeten van sportinlays draagt bij aan het verbeteren van de voetstand en de houding van het onderlichaam, het voorkomen van voetproblemen en (overbelastings)blessures en het verlichten van blessures, eelt, likdoorns en pijnlijke drukpunten. Ook dragen ze bij aan het verhelpen van een jumpers knee (springersknie) en een runners knee (lopersknie).

Speciale meettechnieken

Als je inlays voor je schoenen wilt laten aanmeten, kun je een adviesafspraak maken met een orthopedisch schoentechnicus. Met behulp van speciale meettechnieken maakt die de speciale inlegzolen voor sportschoenen speciaal voor jou op maat. Eerst worden je voeten, enkels en heupen gemeten en wordt de stand daarvan bekeken. Vervolgens wordt met twee highspeed camera’s vastgelegd hoe je beweegt en worden de hoeken met speciale software berekend. Op een drukplaat wordt bepaald waar je voeten druk ervaren en waar ze verlichting nodig hebben. Met deze state-of-the-art meettechnieken kan de orthopedisch schoentechnicus bepalen waar eventuele blessures vandaan komen en hoe die het beste verholpen kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here