Schoenmerken die in de behoefte aan gezonde voeten voorzien

0
1144
vrouw die door park loopt

Voetproblemen zijn aan de orde van de dag. Voeten zijn met name kwetsbaar omdat er een groot aantal grote en kleine spieren zitten waar talloze zenuwuiteinden uitkomen. De voeten vormen als het ware de basis van het lichaam en daarom zijn pijnloze voeten zonder klachten belangrijk voor onze algehele gezondheid. Bij de ontwikkeling van voetklachten spelen diverse factoren een rol, waaronder ziekten als diabetes en reuma. Maar ook het dragen van verkeerde schoenen werkt voetklachten in de hand. Met comfortabele schoenen met een goede pasvorm, kun je bijdragen aan het voorkomen van voet-, gewrichts- en rugklachten.

In dit artikel besteden we aandacht aan comfortabele schoenen van hoogwaardige merken zoals FitFlop en Durea. Deze eigentijdse schoenen worden vervaardigd met de nieuwste productietechnieken en de beste materialen, waardoor ze je in al je behoeftes voor gezonde voeten kunnen voorzien.

Speciale voorzieningen

Het is aan te raden om schoenen die bijdragen aan de goede gezondheid van je voeten aan te schaffen in een speciaalzaak. Omdat ze daar dagelijks mensen helpen met voetklachten, kunnen de medewerkers je alles vertellen over schoeisel met speciale voorzieningen die pijnlijke, moeilijke, smalle of brede voeten ten goede komen. In een gespecialiseerde schoenenwinkel weten ze exact welke schoenen in welke pasvorm en maat het beste bij jouw voeten passen. Op die manier worden vervelende ongemakken zoals blaren en eksterogen voorkomen. Hetzelfde geldt voor klachten zoals hamertenen, hielspoor, hallux valgus en scheefstand. Stuk voor stuk pijnlijke klachten waar mensen met knellende schoenen op de lange termijn last van kunnen krijgen.

Voetcontrole-dag

Bovendien bieden ze in een speciaalzaak vaak nog meer diensten aan die de gezondheid van voeten ten goede komen. In sommige winkels komt er bijvoorbeeld een pedicure langs of wordt periodiek een voetcontrole-dag georganiseerd. Klanten kunnen hun voeten kosteloos door een podoloog laten onderzoeken met een podobaroscoop. Dit is een lichtbak met een spiegel op de bodem, waarmee de podoloog de zolen van de voeten bekijkt om de drukverdeling en de belasting in kaart te brengen. Daarna volgt advies over het meest geschikte schoeisel.

Verwisselbaar voetbed

Je vindt daar bijvoorbeeld de schoenen van het merk Durea. Uit liefde voor de voeten maken de ontwerpers schoenen met een perfecte pasvorm. Daarbij letten ze niet alleen op lengte van je voeten, maar ook op de breedte: de omvang van het breedste gedeelte van de voorvoet. Durea heeft altijd een passende schoen, of je nu een smalle, gemiddelde, brede of extra brede voet hebt. Daarnaast hebben alle schoenen een volledig verwisselbaar voetbed en zijn Durea schoenen optimaal aan je voeten aan te passen. Je kunt er namelijk ook je eigen zooltjes of inlays in dragen. De GO-zolen zorgen voor een stabiel looppatroon en stimuleren een natuurlijke houding.

Samen met bewegingswetenschappers hebben de ontwerpers onderzoek gedaan naar het ideale looppatroon. Op basis van die informatie hebben zij GO ontwikkeld. Deze zool zorgt voor een gelijke drukverdeling en geeft sturing aan de voet, waardoor bewegen en staan veel minder energie kost.

Unieke zooltechnologie

Voor mensen die hun voeten intensief belasten of last hebben van aandoeningen zoals hielspoor of peesplaatontsteking, bieden de uiteenlopende modellen van FitFlop uitkomst. Dit merk heeft wereldwijd een naam hoog te houden qua schoenen met de beste demping. De gepatenteerde Microwobbleboard zooltechniek van FitFlop slippers, sneakers, sandalen, schoenen en pantoffels, bevordert je loopbeweging en spierontwikkeling tijdens het lopen. Ook helpt de speciale zooltechnologie hielspoor te verminderen. Voor maximaal comfort en optimale demping zijn de FitFlop-zolen voorzien van een anatomisch voetbed. FitFlops zijn te verkrijgen in verschillende pasvormen en diverse wijdtematen en zijn er voor dames en heren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here