Laat schouderklachten goed behandelen

0
1188
Laat schouderklachten goed behandelen

Wanneer je last hebt van pijn in je schouder kan dit diverse oorzaken hebben. Afhankelijk van wat je precies mankeert kan daar de juiste behandelmethode bij gezocht worden.

Wat is een frozen shoulder?

Veel mensen met schouderklachten hebben last van een zogenaamde frozen shoulder. In dat geval is er sprake van een ontsteking van het gewrichtskapsel van de schouder. Door de verdikking wordt het moeilijker om je schouder en arm goed en soepel te laten bewegen. Daarom wordt er ook gesproken van ‘frozen’, omdat het als het ware is alsof je schouder bevriest tijdens het bewegen.

Echo als hulpmiddel bij de diagnose

Om een frozen shoulder goed te kunnen behandelen is ten eerste een goede diagnose nodig. Deze kan gesteld worden met behulp van een echo. Daarbij wordt naar de binnenzijde van je schouder gekeken waar de oorzaak ligt van de pijn die jij aan de buitenzijde hebt.

Echo als hulpmiddel bij de behandeling

Als je daadwerkelijk aan een frozen shoulder lijdt kan deze ook met behulp van echotechniek behandeld worden. Om de pijn tegen te gaan kun je een injectie krijgen met een ontstekingsremmend middel. Als deze injectie echogeleid wordt kan er precies bepaald worden waar het pijnpunt zit en kan de injectie volledig gericht en dus op de juiste plaats ingespoten worden. Omdat de injectie gericht werkt verlicht het sneller de pijn dan wanneer je voor ontstekingsremmende medicatie zou kiezen of je laat behandelen door een fysiotherapeut. Omdat tijdens de injectie meegekeken wordt met behulp van een echo zit je altijd op de juiste plek en loop je geen kans dat er iets anders beschadigt. Bovendien is een injectie op exact de juiste plek ook veel effectiever. Niet iedereen zal evenveel baat hebben bij een dergelijke injectie en soms is herhaling nodig of een combinatie met bijvoorbeeld therapie.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here