Je huid goed hydrateren

0
1233

Nederland krijgt naar verwachting steeds vaker te maken met extreme temperaturen. De hittegolf die in Juli 2018 in ons land aanwezig was, zal hoogstwaarschijnlijk in de toekomst vaker voorkomen. De felle UV-straling van de zon is niet goed voor de menselijke huid. Het is daarom van belang om je huid goed te verzorgen, met name bij warme temperaturen.

Bij warme temperaturen bestaat de kans dat je huid erg droog wordt. In jargon wordt dit de dehydratatie van de huid genoemd. Dit betekent dat je huid te droog is en dat kan verschillende klachten tot gevolg hebben. Het is ook belangrijk om zo nu en dan naar schoonheidssalon Arnhem te gaan voor een goede huidanalyse en behandeling.

Voldoende water drinken

Om een droge huid tegen te gaan, is het allereerst belangrijk om voldoende water tot je te nemen. Bij warm weer verlies je een hoop vocht, bijvoorbeeld door te zweten, te plassen en te ademen. De vochtspiegel moet continue bijgevuld worden. Dat kan je eigenlijk vrij simpel doen; voldoende water op een dag drinken. Vermijd de frisdranken, maar drink puur water.

Overigens is het bij warme temperaturen ook niet aan te raden om (veel) alcohol te drinken.

Goed smeren

Je hebt vast wel eens iets té lang in de zon gelegen. Op den duur wordt je huid erg droog en kan het zelfs gaan schilferen. Daarbij is er sprake van dat het vocht  té makkelijk verdampt wordt uit de diepere huidlagen. Om dat tegen te gaan, is het van groot belang om je voldoende en goed in te smeren. Denk hierbij aan body lotion of een speciale crème.

Door het opsmeren van bijvoorbeeld body lotion wordt het vocht in de huid min of meer gebonden. Daardoor zal je huid niet al te droog worden. Een vochtige huid is goed voor de huid zelf, maar ook voor de rest van het menselijk lichaam. Als je een té droge huid hebt, kan je bijvoorbeeld ook hoofdpijn krijgen. Dat is uiteraard niet wenselijk.

Bindweefsel

Onder onze huid zit vetweefsel. Hier worden vetstoffen en vocht opgeslagen. Dit is min of meer de beschermingslaag van onze huid. In het bindweefsel kunnen ophopingen ontstaan, ook wel bekend als cellulite. Wanneer je regelmatig het bindweefsel masseert met cellulite cups en veel olie, kun je de putjes in de huid terugbrengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here