Is laser ontharen permanent

0
1488

Laser Ontharing is zonder twijfel een effectievere, meer permanente manier om haar te verwijderen dan pincet, scheren of harsen. Als je ziek bent van de herhaling van deze vergeefse acties – van blijvende pijnlijke harssessies, om maar een paar weken later naar de salon terug te moeten keren – dan is Laser Ontharing een uitstekend alternatief.

Voordat u uw een laser ontharingssessie boekt om bijvoorbeeld gezichtshaar te verwijderen, is het echter belangrijk om uw verwachtingen te bepalen wat de resultaten van de laserbehandeling voor u kunnen zijn. Hoewel laserbehandeling duurzamer is dan andere methoden voor ontharing, zullen mensen verschillende niveaus van hergroei ervaren in verschillende stadia nadat hun lasersessies zijn voltooid.

Kortom, Laser ontharing is niet 100% permanent, 100% van de tijd.

Permanent ontharen betekent voor altijd. Wanneer we hier verwijzen naar permanente ontharing, bedoelen we nooit meer hergroei. Niet in één jaar, niet in tien jaar; niet eens een haar om je zonovergoten strandsilhouet in gevaar te brengen. Gemiddeld bieden Laser ontharing-behandelingen een 70% tot 90% permanente haarreductie in de behandelde gebieden. Dit percentage kan alleen worden bereikt na meerdere behandelingen met laserhaarbehandelingen.

De hergroei van 10% tot 30% is te wijten aan die haarzakjes die niet volledig zijn vernietigd tijdens je lasersessies, wat betekent dat ze uiteindelijk terug kunnen groeien. Toch zullen deze overlevende haarzakjes meestal enige tijd nodig hebben om te herstellen en zult u dus baat hebben bij een langere periode van haarloosheid dan met andere behandelmethoden.

Wat zijn de factoren die van invloed zijn op de permanentie van laserhaarverwijdering?

De eindresultaten van Laser Ontharing verschillen van persoon tot persoon. Het percentage hergroei dat u waarschijnlijk zult ervaren na het voltooien van uw lasersessies, is afhankelijk van een aantal van uw persoonlijke kenmerken die u helaas niet kunt wijzigen. Huidtint, haarkleur en haardikte zijn de drie belangrijkste lichamelijke kenmerken die samenwerken om te bepalen welk niveau van permanentie Laser Ontharing waarschijnlijk voor u zal bereiken. In deze zin is de effectiviteit van Laser Ontharing nooit statisch; het verandert van persoon tot persoon op basis van hun eigen unieke eigenschappen. Laser ontharing is meestal het meest permanent en effectief voor mensen met een lichte huid en dik, donker haar … maar dat wil niet zeggen dat laserbehandeling niet bevorderlijk is voor mensen met een donkere huid en dun, licht haar.

Waarom groeien sommige haren terug na laserhaarverwijdering, en niet bij andere?

De effectiviteit van Laser Ontharing is afhankelijk van de groeifase van je haar tijdens de behandeling. Tijdens het leven doorloopt het haar op je lichaam drie verschillende fasen:

  • Anagen (groeifase)
  • Catagen (verkleiningsfase)
  • Telogen (rustfase)

Laserbehandeling werkt door haarzakjes te vernietigen; iets dat alleen kan worden gedaan wanneer het haar zich in de Anagene (groei) fase bevindt. Gelukkig zal ongeveer 75% van de haren op uw lichaam zich altijd in hun Anagen-fase bevinden.

Dit is de reden waarom de effectiviteit van Laser Ontharing alleen na een aantal sessies kan worden gemeten. Uw lasetechnicus zal u vragen om terug te keren voor extra lasersessies om die 25% haren te richten die niet in de juiste groeifase waren tijdens uw eerste lasersessie. Technisch gezien, hoe meer sessies je krijgt, hoe meer permanente Laser Ontharing voor jou zal zijn. Zoals met alles in het leven, is er echter ruimte voor fouten. In het geval van Laser Ontharing, verwijst dit naar het kleine aantal haren dat uiteindelijk terug zal groeien nadat u uw sessies hebt voltooid; die haren die in hun ‘verkleinende’ of ‘rustende’ fase bleven gedurende de duur van uw behandeling

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here