Hoera zwanger! Maar hoe zit het eigenlijk met de veiligheid in de badkamer?

0
1364
Hoera zwanger! Maar hoe zit het eigenlijk met de veiligheid in de badkamer?

Je bent zwanger, maar hoe ga je dat straks doen wanneer je kroost opgroeit? Is de badkamer wel veilig genoeg? Er is overal gevaar en dus ook in de badkamer. We geven je een aantal tips om ongelukken te voorkomen in de badkamer..

Badstoeltje

Wanneer je je kindje in bad stopt, is het gebruik van een badstoeltje echt een uitkomst. Zo blijven het hoofdje, schouders en rug goed ondersteund. Ook voor wat grotere kinderen zijn er speciale modellen beschikbaar. Zorg er daarnaast voor dat je voortijdig alles voor handen hebt als een zeepje, handdoek en dergelijke. Zo hoef je je kindje niet alleen te laten. En als de telefoon gaat en het belangrijk is, kan dat altijd later nog. Zorg ervoor dat je kindje nooit alleen blijft in bad! Ook zeker niet in een badstoeltje. Zorg er tot slot voor dat het in de omgeving ook lekker warm is. Onder water is het vaak lekker warm, maar boven water juist weer hartstikke koud. Zorg ervoor dat dit mooi in evenwicht is.

Anti-slip

Eén van de meest voorkomende ongevallen is uitglijden op een natte badkamervloer. Voorkom dit met bijvoorbeeld een anti-slip mat of met bijvoorbeeld badkamertegels met een ruwe laag waardoor uitglijden tot een verleden behoort. Een andere mogelijkheid is om antislip stickets te plaatsen waardoor je moeilijker uit kunt glijden.

Temperatuur

In een badkamer heb je te maken met uiteenlopende temperaturen. Een kraan van 55 graden kan binnen een halve minuut al zware brandwonden aan een kind geven. Leer je kind daarom altijd om eerst de koude kraan open te draaien en daarna warm water toe te voegen. Wanneer je kind vervolgens eerst de warme kraan uitdraait en vervolgens de koude, is hij/zij al helemaal goed bezig.
Minimaal risico heb je met een thermostaatkraan. Echter, de buitenkant van een thermostaatkraan kan daarentegen juist wel heel warm worden, maar er zijn ook kranen die niet zo warm worden. Zo kan een kind zich nooit zo snel bezeren. Informeer daarom altijd eerst bij een goede sanitairwinkel.

Een radiator is vaak een goede warmtebron in de badkamer. Echter kan een kind zich verbranden aan de warme radiatorbuizen. Bedek deze met radiatorbescherming vanuit de doe-het-zelf-winkel.

Medicatie

Wanneer je nog geen kinderen hebt, kun je de medicatie prima bewaren in een badkamerkast. Zorg ervoor dat deze hoog genoeg wordt opgeborgen. Desnoods met een cijferslotje. Zo ben je zeker dat alles veilig is opgeborgen.

Zorg er voor dat een badkamer leefbaar blijft, in de 9 van de 10 gevallen gaat het vaak goed. Een mooie moderne badkamer kan naast het noodzakelijk kwaad ook zorgen voor een mooie ruimte waar je lekker kunt ontspannen. Denk aan mooie spotjes, mooie accessoires en lekker ontspannen maar! Het leven is al druk genoeg!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here