Hoe vind je je innerlijke rust?

0
1747
innerlijke rust

Innerlijke rust kan je zo simpel vinden als loslaten van iets of het rusten in de schaduw onder een boom, het pad hierheen kan makkelijk of moeilijk zijn. Welke het is is bij ieder persoon anders, maar wat zeker is is dat iedereen zijn of haar innerlijke rust kan vinden.

Zen worden door jezelf vragen te stellen

Bij Zen leer je vragen stellen. De bedoeling is is dat je zoveel vragen in je hoofd stelt dat je hersenen er op een gegeven moment gewoon klaar mee zijn en gewoon alles leeg gooit. Hierna vraag je nog weer een paar vragen aan jezelf om zeker te zijn dat je hoofd leeg is.

Taoism

Bij Taoism leer je dat alles relatief is, de vraag boeit niet en het antwoord uiteindelijk ook niet. Je moet alles gewoon meteen accepteren, dit zorgt er uiteindelijk voor dat je als antwoord op vragen je jezelf kan aanwijzen.

Voor wie dit allemaal een beetje onduidelijk is hebben we nog een andere optie:

Schrijf alles op wat in je op komt

Ga schrijven, schrijf over alles wat je kan. Begin bij jezelf, hoe zie je eruit, hoe gedraag jij je en hoe denk jij? Na het beantwoorden van deze vragen kun je alles wat je hebt geschreven leren te accepteren als onderdeel van jouzelf. Wat je hierna kunt doen is doelen voor de toekomst opschrijven en daarna er met een reëel hoofd nog een keer naar te kijken.

Dan kan je gaan beschrijven waar je dankbaar voor bent, begin bij het belangrijkste en eindig bij het minst. Onder dankbaar zijn niet alleen je vrienden of dingen die je hebt maar ook bijvoorbeeld waar je geboren bent, wie je ouders zijn of wie je leraren waren. Alles mag!

Lijstjes maken

Hierna word het tijd om te bekijken welke dingen jij anders wilt hebben dan nu, maak een lijstje. Kijk hier een paar dagen later weer naar en kijk op welke punten jij geen directe invloed hebt, deze punten houden je alleen maar tegen aangezien je er toch zelf niks aan kunt doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here