Hoe kun je pijn in je voeten het beste voorkomen?

0
1318
Hoe kun je pijn in je voeten het beste voorkomen?

Pijn aan je voeten is erg vervelend. Je voeten hebben een belangrijke draagfunctie. Als je klachten aan je voeten hebt, is dit erg vervelend. Vaak heb je te maken met Metatarsalgie. Dit is een verzamelnaam voor meerdere voetklachten. Het gaat hier met name om voor- en middenvoetklachten. Voetpijn kan er ook voor zorgen dat je andere lichaamsklachten krijgt.  Het is daarom erg belangrijk dat je voetklachten zo snel mogelijk aanpakt. Hoe kun je pijn in je voeten het beste voorkomen? Wij informeren je graag.

Hoe herken je metatarsalgie?
Deze voetklachten zijn vaak als eerst te voelen in het midden van de voet. De pijn straalt dan al snel over richting de tenen. Vaak resulteert dit een stekende pijn onder de bal van de voet. Dit is een erg vervelend gevoel en kan er ook voor zorgen dat je dagelijks hinder ondervindt in je doen en laten.

Hoe ontstaan deze klachten?
Metatarsalgie heeft diverse oorzaken. De meest voorkomende oorzaak blijft toch wel overbelasting. In de loop van de jaren krijg je last van slijtage waardoor de beschermende vetlaag onder de kop van de middenvoetsbeentjes verdwijnt. Dit gaat normaal gesproken langzaam, maar bij sommige mensen gaat dit proces wat sneller. Mensen die een groot risico hebben op dergelijke klachten, zijn mensen die hun voeten intensiever gebruiken dan gemiddeld. Denk bijvoorbeeld aan fanatieke sporters of aan mensen die voor hun werk de hele dag moeten staan.

Hoe kun je deze voetklachten behandelen?
Er bestaan verschillende manieren om deze klachten te verminderen. Hiervoor zal je in de meeste gevallen wel je leefstijl moeten aanpassen. Probeer in ieder geval zoveel mogelijk te rusten met je benen omhoog. Heb je last van overgewicht? Dan is het tijd om deze extra kilo’s zo snel mogelijk aan te pakken. Deze extra kilo’s zorgen er namelijk voor dat je voeten last krijgen van overbelasting. Het dragen van inlegzolen kan je hier ook goed bij helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here