Hoe goed is fietsen voor je gezondheid?

0
1576

Nergens in Europa wordt er zo vaak gefietst als in Nederland. Zeker nu het steeds warmer wordt, trekken wij Nederlanders er graag op uit. Dat fietsen goed voor je gezondheid is, weten we wel. Het helpt onder andere tegen diabetes en stress. Wanneer je niet goed ter been bent, kun je een elektrische fiets kopen. Benieuwd naar de manieren waarop fietsen je gezondheid nog meer verbeterd, of je nou op de gewone- of elektrische fiets stapt? Lees dan hier een aantal healthy weetjes op een rij!

Val af met fietsen

Wanneer je meer calorieën verbrandt dan dat je opeet, ga je vanzelf afvallen. Door te fietsen raak je gemakkelijk dat overtollige vet kwijt. Spring dagelijks een half uurtje op de fiets en combineer dit met gezond voedsel om het proces nog sneller te laten gaan. Je hoeft er geen uren voor in de sportschool te zwoegen om op een leuke manier dat buikje kwijt te raken. Mensen die niet zo mobiel zijn kunnen dit effect bereiken door op een e-bike te stappen. Je hebt dan wel trapondersteuning, maar het is beter dan dat je helemaal niet beweegt.

Verminder stress

Naast dat je fitter wordt door vaak op de fiets te stappen, is het ook nog eens hartstikke leuk! Pak op je vrije dag in plaats van de auto de fiets en plan een mooie tour in. Het kan heel ontspannend zijn wanneer je in je eentje een mooie tocht gaat maken. Mocht het bevallen, dan kun je natuurlijk ook overwegen om op een fietsvakantie te gaan. Je kunt bijvoorbeeld je fiets versturen, wanneer je vakantiebestemming ver weg is. Wist je ook dat je gelukshormonen aanmaakt tijdens het sporten? Dit stofje heet endorfine en zorgt ervoor dat je stressniveau een stuk naar beneden gaat, wat ook weer bevorderlijk is voor je humeur.

Blijf jong door te fietsen

Niet alleen houd je door te fietsen je lichaam in shape, maar het is ook heel goed voor je hersenen. De aanmaak van hersencellen en de bloedcirculatie wordt verhoogd wanneer jij besluit regelmatig op die e-bike of gewone fiets te stappen. Het kan zelfs veroudering van jouw grijze haren afremmen! Ook zul je merken dat je geheugen beter wordt en je concentratievermogen vooruit gaat.

Genoeg redenen om op die fiets te stappen, toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here