Het voordeel van een kniebrace

0
1503

Er zijn verschillende braces die je helpen om de knie te beschermen. Dit helpt bij het voorkomen van blessures in de toekomst of je huidige blessure te verhelpen. Er zijn vele soorten en maten braces in verschillende typen en stijlen. Toch vragen veel volleybalspelers zich af of ze een kniebrace of een sleeve nodig hebben.

Blessures

De McDavid kniebrace kan worden ingezet bij verschillende blessures. Bijvoorbeeld bij je voorste- of achterste kruisband ruptuur, de slijtage in de knie, gewrichtsontsteking, kraakbeenirritatie etc. Een kniebrace kan bijvoorbeeld worden ingezet op het moment dat je bent geopereerd aan je knie en om deze dan te immobiliseren. Verder worden de kniebraces ingezet bij de wat kleinere blessures en om de blessures te voorkomen. Uiteraard heb je geen garantie dat je helemaal geen blessure meer krijgt. De Sleeves worden vaak gebruikt om druk te geven rondom een gewricht. Hierdoor wordt de warmte vastgehouden en dit is vervolgens weer erg goed voor de doorbloeding en het voelt stevig aan.

Wat is de juiste kniebrace?

Een belangrijk aspect bij het selecteren van de goede kniebrace is dat dit wordt gekozen op basis van de juiste indicatie. Deze is per persoon verschillend. Wanneer je blessure ernstig is of langdurig wordt het aangeraden om een medsich specialist in te schakelen. Het is belangrijk dat de kniebrace goed wordt aangemeten en aangedaan wordt. Kijk goed naar de braces diew roden aangeboden en voor welke indicaties. Overleg dit goed.

Design

De sleeves hebben een verschil in design. Zo geven de dichte sleeves meer bescherming rondom de knie en houden ze warmte vast. Daarnaast zijn ze ideaal voor mensen die soms last hebben van hun knie.

Open sleeves hebben een gat rondom de knie waardoor de druk vermindert.

Bekijk goed de opties en de verschillen voor de kniebrace of de sleeve.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here