Haarverzorging met een keratine

0
1994
Haarverzorging met een keratine

Met een keratinebehandeling wordt je haar hersteld van alle schade die de zon, vocht, zout en hitte het heeft toegebracht. Met een goede keratinebehandeling krijg je weer gezond en pluisvrij haar. Er zijn tegenwoordig vele verschillende merken en soorten keratinebehandelingen op markt met allemaal hun eigen voor- en nadelen en handleidingen. De belangrijkste categorieën zijn Braziliaanse en Japanse keratinebehandelingen. Bij de Braziliaanse behandeling is het effect tijdelijk en bij de Japanse permanent. In beide gevallen kan je vaarwel zeggen tegen pluishaar! Ook zijn er talloze producten die thuis kunt gebruiken ter na verzorging.

Wat is een keratinebehandeling precies?

Bij een keratinebehandeling wordt het natuurlijk proteïne keratine in het menselijk haar gerepareerd en aangevuld. Deze proteïne in het haar wordt namelijk beschadigd door het langdurig zitten in de zon, blootstelling aan hitte en zout water. Grote kans dat jouw haar dus wat beschadiging heeft opgelopen in de loop van de jaren! Je haar kan dan dof, droog en futloos zijn. Het menselijk haar bestaat uit 89% uit keratine, dus je kunt je voorstellen hoe belangrijk dit element is. De moleculen bevatten een hoog percentage aan zwavelhoudende aminozuren, die zorgen voor een stevige structuur. Er zijn behandelingen die het haar gladder en stijler maken en behandelingen die de krullen en het volume behouden.

Waar komt de keratine in een behandeling vandaan en is het schadelijk?

Keratine haarproducten mogen geen gebruik maken van menselijke keratine. Daardoor is echte keratine alleen nog maar te verkrijgen van dieren, want het proteïne zit niet in bloemen en planten. Over het algemeen zijn er twee soorten keratine van dieren te verkrijgen, namelijk die van reptielen en vogels en die van gewervelden. Dit is dus iets om over na te denken als je een bepaald standpunt hebt tegenover het gebruik van dierlijke producten. Over het algemeen is het nemen van een dergelijke behandeling niet schadelijk voor je haar. Mocht je te veel product gebruiken, dat wordt de overbodige keratine gewoon weer afgestoten door je haar en gebeurt er verder niets.

Verschillende keratinebehandelingen

Als je naar de kapper gaat voor een keratinebehandeling zal je snel zien dat er vele soorten zijn die verschillen in intensiviteit en tijdsduur. De meest intensieve behandeling duurt ongeveer 2-3 uur, afhankelijk van jouw haar, en geeft je 3 tot 5 maanden een prachtig gezond kapsel. Een iets snellere en minder intensieve behandeling duurt zo’n 1,5 uur waarmee de resultaten zo’n 6-8 weken aanhouden. Dan hebben we nog een minibehandeling, die zo’n 15-20 minuten duurt door middel van een haarmasker. Hierbij ervaar je ongeveer een week de prachtresultaten. Dit laatste is dan ook echt aan te raden na een vakantie onder de zon.

Overige keratine haarverzorging

Na een uitgebreide behandeling in de kapsalon is het aan te raden het haar te onderhouden met overige keratineproducten om het resultaat langer te behouden. Er zijn tegenwoordig talloze haarmaskers-, serums en behandelingen die je thuis kunt gebruiken. Dit vergt meestal niet veel tijd en geeft je haar een instant boost. Dit soort producten zullen meestal een week tot twee weken effect hebben. Je krijgt hier dan ook geen stijl haar
van maar eerder zachter en sterker haar en daarom is dit voor iedereen geschikt.

Bron: https://keratinehaarproducten.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here