Gezonder leven met deze 5 tips:

0
1946
water drinken

Er word vaak gezegd dat een bepaalde tip DE tip zou zijn om gezonder te kunnen leven. Dit kan wel maar er zijn wel meer punten waarop je je leven kan beteren. Hieronder de tips die wij hebben gevonden en je een stuk op weg kunnen helpen.

  1. Eet een gebalanceerd dieet. Dit hoeft niet een saai dieet te zijn maar een dieet waarmee je alles in voldoende mate binnenkrijgt. De schijf van vijf bestaat niet voor niets, zolang je alle hoeveelheden die daarin staan maar binnenkrijgt kan je al een stuk gezonder worden
  2. Drink meer water. Dit klinkt als een fabeltje maar helpt wel goed, als je voor het slapen gaat een of twee glazen drinkt val je onopgemerkt sneller af, dit omdat je lichaam opeens ook in de nacht moet gaan werken om het water te laten verdwijnen.
  3. Relax. Altijd maar bezig zijn is niet goed voor je, dit veroorzaakt stress wat weer tot fysieke klachten kan leiden. Neem minstens 1 uur per dag de tijd om iets anders dan anders te doen. Ga bijvoorbeeld even wandelen (zonder telefoon), vissen, mediteren of yoga doen. Dit zijn maar een paar voorbeelden, zolang je je hoofd maar tot rust kan krijgen komt het goed
  4. Beweeg meer. Het maakt niet uit wat je doet, zolang je maar ervoor zorgt dat je hart snel gaat kloppen. Dit brengt de kans op hartfalen naar beneden. Ook zorgt het voor extra uitgifte van endorphine, wat een oorzaak van blijdschap is.
  5. Minder roken en minder drinken. Beide zijn heel schadelijk voor je gezondheid en heb je ooit een roker horen zeggen dat hij/zij blij is dat ze roken? Ik ook niet nee. Maar alcohol is weer anders, als je het met mate drinkt gebeurt er uiteindelijk niet veel maar wanneer je grote hoeveelheden drinkt kan je wel schade oplopen.
Heeft u een magnesiumtekort? Of twijfelt u hieraan? En wat zou u hier aan kunnen doen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here