Gezond eten? Kweek je eigen groenten in een kweektent!

0
2074

Gezond eten is iets dat we allemaal wel willen, maar zo nu en dan wordt dat ons wel flink lastig gemaakt. Verleidingen zijn er in overvloed in de vorm van een snelle vette hap of een gezellige vrijmibo waar de wijn rijkelijk vloeit. Om toch iedere dag aan je 250 gram aanbevolen hoeveelheid groente te komen, is het wellicht een idee om te starten met het kweken van je eigen groenten. Wanneer je zelf zaadjes plant en ziet hoe deze uitgroeien tot volle tomaten of andere groente, is het natuurlijk een stuk leuker om creatieve gerechten te bedenken met jouw zelfgekweekte oogst. Het mooiste is nog wel dat dit niet alleen maar in de zomer en lente mogelijk is, maar zelfs in het najaar en de winter. Hoe? Met een kweektent!

Wat is een kweektent dan precies?

Van een kweekkas heb je waarschijnlijk al eerder gehoord. Een kweektent werkt ongeveer hetzelfde, maar biedt een aantal voordelen die een kweekkas niet heeft. Allereerst zijn kweektenten goedkoper dan kassen. Een kleine kweektent heb je al vanaf zo’n 80 euro.

Een ander pluspunt van een kweektent is dat deze een stuk makkelijker is op te zetten en dus ook weer af te breken. Op die manier kun je er bijvoorbeeld voor kiezen de kweektent te verplaatsen; iets dat met een zware en grote kas erg lastig is.

De werking van een kweektent zit hem voor een groot deel in de bekleding aan de binnenkant van de tent. Kweektenten zijn voorzien van een laagje aluminium dat reflecteert en er op die manier voor zorgt dat jouw groenten goed kunnen groeien.

Welke groenten kan ik verbouwen?

De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos! Aardappelen, courgettes, pompoenen… Het is allemaal mogelijk. Juist omdat je in een kweektent veel meer invloed kunt uitoefenen op bijvoorbeeld de temperatuur en luchtvochtigheid, is dit een erg geschikte manier om een goed klimaat te creëren waar diverse groentesoorten goed gedijen.

Hmmm… zie jij jezelf al smullen van je zelfgekweekte groenten?  

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here